2016 yılında cemevinin temellerini atarak zorlu 2 yılın başlangıcını yaptıklarını belirten Selçuk Güzel, “Bir yandan maddi imkansızlıklar bir yandan unutulmaya yüz tutmuş bir dil ve inancımız vardı. Cemevimizi tamamlamak için mücadele ederken inancımızı ve kültürümüz için neler yapabilir diye de düşünmeye koyulduk. İmece usulüyle gurbetçi canlarımız, köylülerimiz ve yönetimimizin azmiyle cemevimizi 2 yılda tamamladık. Eksiklerimiz devam ederken onların tamamlanmasını beklemeden yola koyulduk” dedi.

Sosyal, kültürel ve inanç alanında çalışmalar yaptıklarını hatırlatan Cemevi Başkanı Selçuk Güzel, “2 yıl içerisinde önce cemevi bünyemizde gençlerle bir araya gelerek semah ekibimizi oluşturduk. Ardından gençlik komitelerimizin de temellerini attık. Önce kendi cemevimizde ilk Hızır cemimizle beraber ilk cemi Erzincan bölgesinde, Zurun Derviş Ocağı, Bulmuş Palanga, Büklü Dedeler, Büyük Çeşme, Seyit İbrahim Dede Türbesi, Sivas Divriği Mertekli Köyü Cemevi, Kırmızı Köprü Mezra Kültürevi, Nazımiye Pir Kureyş Baba Cemevi ve sayamadığımız nice cem hizmetlerimizi maddi imkansızlıklara rağmen yerine getirdik. Şubat ayında da 12 farklı bölgede cem hizmetini yerine getireceğiz” diye konuştu.

İnanç boyutunun yanında sosyal ve kültürel hizmetler için de çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Güzel, “Her şeyden önce unutulma aşamasında olan ana dilimiz için çalışmalar başlattık. Arêye Kay Zazaca Tiyatro Grubunu cemevimizde ağırlayarak gençlerin dillerine sahip çıkmalarına çaba harcadık. Bu anlamda dilimiz için büyük emek veren değerli canımız Yılmazcan Şare’ye ve ekibine teşekkür ediyoruz. Ardından gülbenkleriyle ve deyişleriyle bizlerle olan Metin Kemal Kahraman canlarımız bizlerle oldu. Amacımız birbirine karşı yabancılaşmış canlarımızın tekrar öze dönerek yoluna, diline, inancına sahip çıkmalarıdır. Bu anlamda çeşitli çalışmalar yaptık” şeklinde konuştu.

Gelecekten yana umutlu olduklarını söyleyen Güzel, “Yeter ki canlarımız gençlerine, cemevlerine, inanç yerlerine sahip çıksınlar. Her geçen gün asimilasyona uğrayan inancımız için tek yol birlik ve beraberliğimizdir. Çünkü bu inanç yaradılıştan bu yana vardır” dedi.

Son olarak cemevlerinin cenaze nakil aracı, kamelya ve oturma banklarına ihtiyacı bulunduğunu kaydeden Güzel, imkanı olan canların desteğini beklerini söyledi.

yalinca-koyu-cemevi-(6).jpg

yalinca-koyu-cemevi-(5).jpgyalinca-koyu-cemevi-(3).jpgyalinca-koyu-cemevi-(2).jpgyalinca-koyu-cemevi-(8).jpg