Valiliğe teslim edilen başvuru dilekçesinde şu ifadelere yer verildi: “Change.org üzerinden hala ilimiz genelinde devam eden avcılık faaliyetlerinin av sezonunun bitmesi beklenilmeden sonlandırılması ve avcılığın yasaklanması ve yine Mart-Nisan 2019 yılında gerçekleştirilecek olan Tunceli ili İl Av Komisyonu toplantısında 2019-2020 av sezonu için ilimiz sahalarının avcılığa kapatılması talepli başlattığımız imza kampanyasında ilimiz, Türkiye’nin ve dünyanın birçok ülkesindeki imzacılarla şu ana kadar 11.300 adet imza toplanmıştır. İmza kampanyası şu an en popüler imza kampanyası listesinde olup, ayrıca da kamuoyuna açıktır. .     

        İmza kampanyamız taleplerimiz sonuçlanıncaya kadar change.org sitesinde bulunan https://www.change.org/p/dersim-tunceli-de-avc%C4%B1l%C4%B1k-yasaklans%C4%B1n-tuncelivaliligi linkiyle devam etmekle birlikte bugün itibariyle topladığımız 11,300 adet imzayı imza metniyle birlikte imzacılarımız adına dosya halinde tarafınıza sunmuş bulunmaktayız.

       Tamamen ülkemizin en önemli biyolojik çeşitlilik alanına sahip doğamızda doğal yaşamın korunmasını esas alan bu çalışmaya destek olacağınıza olan inancımızla;

       Gereğinin yapılmasını saygılarımızla arz ederiz.”