Nazımiye İlçesi’ne bağlı Uzuntarla Köyü’nde 1 Eylül günü başlayan orman yangını devam ediyor. Yerleşim yerine oldukça yakın bir noktada devam eden yangın nedeniyle Uzuntarla Köylüleri ciddi endişe yaşadıklarını dile getiriyor.

Öte yandan Dokuzkaya Köyü’nde de 3 Eylül tarihinde başlayan orman yangını devam ediyor.

Güvenlik bölgesi ilan edilen köylerine gidemediklerini belirten Dokuzkaya köyü Dayanışma Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği Başkanı Hüseyin Aygül, “Şu anda bir insanın yaşayabileceği bir zor bir durumu yaşıyoruz. Karşıda yanan yer Dokuzkaya ve köyümüz üç yıldan bu yana yasaklı bölge. Yasaklı bölge olması nedeniyle köyümüze gidemiyoruz. Köyümüzde tonlarca cevizimiz ve meyvemiz heba oluyor. Dün akşam da yangın haberini aldık. Köylülerle geldik ve ne yazık ki ne müdahale ne de köyümüze gitme imkanımız var. Sadece çaresizlik içinde seyrediyoruz. Devlet yetkililerinden yangınlara müdahale edilmesini bekliyoruz. Konuya ilişkin girişimlerde bulunacağız” dedi.

Yanan alanın Dokuzkaya’nın Ulaş Mezrası olduğunu ifade eden köylülerden Hıdır Bozdağ ise, “Köyümüz üç yıldan beri yasaklı olduğu için gidemiyoruz. Sizin de gördüğünüz gibi yapabileceğimiz bir şey yok. Çaresiz kalmışız. Şu anda köyün bir mezrası yanıyor. Köyün içi de yanmış olabilir. Orayı göremiyoruz. Sadece çaresizlik içinde seyrediyoruz” diye konuştu.