Munzur Üniversitesi Öğrencileri Olarak Mağduriyetimizin Giderilmesini İstiyoruz! başlığıyla başlatılan kampanyayla ilgili şunlar kaydedildi:

Üniversitemizde Eğitim Fakültesi’nin bulunmayışından dolayı pedagojik formasyon derslerini Elazığ Fırat Üniversitesi’nde almak zorundayız. Bu zorunluluk bizim için hem maddi hem de manevi bir zorluğa dönüşmüştür.  Barınma, ulaşım, maddi yetersizlik,  psikolojik yorgunluk  gibi oluşan bu zorluklardan ötürü mağdur olmaktayız.

Geçmiş yıllarda ulaşım ücretlerinin belli bir kısmı Üniversite yönetimi tarafından karşılanmıştır. Fakat bu oldukça yetersiz kalmaktadır. Kış koşullarının oldukça  sert geçmesi  ulaşımı olumsuz etkilemektedir.  Aynı zamanda bölgede yaklaşık iki yıldır artan çatışmalı süreçten dolayı da can güvenliğimiz tehlike altına girmektedir.

Elazığ’da kalacak yerimiz olmadığından formasyon derslerinin olduğu günler gidiş-geliş yapmaktayız.  Günde yaklaşık 4 saatimizin yolculukla geçmesi en temel hakkımız olan eğitim hakkımıza engel oluşturmaktadır.  Ve bunun beraberinde getirdiği psikolojik bitkinlik öğrenim hayatımızı zedelemektedir.

Çoğumuzun ailesi işçi olduğundan hem sabit bir geliri bulunmamakta hem de elde ettikleri gelir masraflarımızı karşılayamamaktadır. 1800 lira formasyon ücretinin  dışında,  barınma ve ulaşım gibi problemlerden dolayı aylık yaklaşık 500 liralık bir giderimiz söz konusu.  Bu da bizi formasyon  almada nerdeyse yoksun bırakmaktadır.

Munzur Üniversitesi Öğrencileri olarak mağduriyetimizin giderilmesi için aşağıdaki taleplerimizden birinin karşılanmasını arz ederiz:

1-      Fiziksel olarak Fırat Üniversitesi  Eğitim Fakültesi’nde bulunmamızı gerektirmeyen ‘’Uzaktan Öğretim’’ biçiminin uygulanmaya koyulması

2-      Fırat Üniversitesi’nde pedagojik formasyon dersi veren akademisyen hocaların Tunceli’ye gelip bu dersleri Munzur Üniversitesi’nde vermeleri