Dersim’de 16’sı Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK)’e bağlı Tarım Ormancılık Hizmet Kolu (Tarım Orkam Sen) Üyesi 18 kişi Fettullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması ile iltisaklı, irtibatlı yada müzahir oldukları iddiasıyla görevden uzaklaştırıldı. Uzaklaştırılan çalışanlara 23 Aralık tarihinde bu yönlü tebliğde de bulunuldu.  Görevden uzaklaştırılan çalışanların FETÖ/PDY ile ilgilerinin bulunmadığı yönündeki itirazları üzerine Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından ikinci bir tebellüğ belgesi gönderildi. İkinci belgede ise görevden uzaklaştırmaların, FETÖ/PDY’nin yanı sıra diğer bölücü terör örgütleriyle de iltisaklı, irtibatlı yada müzahir oldukları iddiasına yer verildi.

3 gün içinde kendilerine farklı iki tebliğde bulunulmasına tepki gösteren Tarım Orkam Sen üyeleri, KESK’de basın açıklaması düzenledi.

Toplantıda konuşan ve açığa alınan isimler arasında yer alan Tarım Orkam Sen Genel Mali Sekreteri Hıdır Demir, “Sendika merkez yönetimi olarak daha 15 Aralık Perşembe günü Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkilileriyle açığa alma ve ihraçlar nedeniyle bir görüşme gerçekleştirdik. Bakanlığa bağlı kurumlarda görev yaparken hukuksuz bir şekilde açığa alınan dokuz, ihraç edilen üç üyemizin görevlerine dönmesini beklerken öğreniyoruz ki, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün 22 Aralık 2016 tarihli yazısı ile başta 10 Ekim katliamında terör mağduru olan Genel Mali Sekreterimiz Hıdır Demir olmak üzere, Tunceli il ve ilçe müdürlüğünden 16’sı üyemiz toplam 18 çalışan, Türkiye genelinde ise 40 üyemiz FETÖ/PDY terör yapılanması ile ilişkilendirilerek açığa alınıyor. Telefonda görüştüğümüz Personel Genel Müdürüne üyelerimizle bu örgüt arasında ne şekilde bağ kurulabildiğini sorduktan sonra Bakanlık yazısının içeriği değiştiriliyor. FETÖ/PDY terör yapılanmasının yanına diğer terör örgütlere ibaresi ekleniyor. İl Müdürlüklerine ve ilgili kurumlara yeniden fakslanıyor. Soruyoruz hangi terör örgütleri? Nasıl bir bağ kuruldu? Delileriniz nelerdi? Niçin soruşturma bile yapmadığınız çalışanları açığa aldınız? Yasal bir sendikanın üyeliği dışında hiçbir terör yapılanmasıyla bağı olmayacak üyelerimizi neye dayanarak ve ne ile iltisaklı, irtibatlı yada müzahir oldukları iddiasına hükmettiniz” dedi.

Demir, hukuksuzluk olarak değerlendirdiği karara karşı sonuna kadar mücadele edeceklerini söyledi.