Valilik ve Türkiye Hava Sporları Federasyonu koordinesiyle düzenlenen Yamaç Paraşütü ve Akrobasi Türkiye Şampiyonası’na 35’i yamaç paraşütçüsü olmak üzere teknik heyetle birlikte toplam 80 kişi katıldı.

Bin 200 rakımdaki yüksek tepeden iki gün boyunca vatandaşlarla birlikte atlayış gerçekleştiren paraşütçüler, Munzur nehri üzerinde akrobasi hareketleri yaptı.

6-7 Ekim tarihlerinde düzenlenen şampiyona hakkında bilgi veren Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, “Artık Tunceli, Munzuruyla, Pülümürüyle anılır oldu. Birkaç gündür Tunceli’de ilk kez Türkiye yamaç paraşütü akrobasi yarışması yapmaktayız. Çeşitli yerlerden sporcularımız burada. Vatandaşlarımızın yoğun ilgisi var. Artık Tunceli turizmiyle, kültürüyle, yöresel güzellikleriyle, misafirperver insanlarıyla, endemik bitkileriyle Munzur ve Pülümür nehrinde gondolları, gezi tekneleri, sürat tekneleriyle tanınıyor” dedi.

Geçtiğimiz Mayıs ayında kentte Türkiye rafting şampiyonası düzenlendiğini hatırlatan Sonel, “Yine bir müjde geldi Kiev’den 2019 yılı Haziran ayı içerisinde dünya rafting şampiyonasına Tunceli olarak ev sahipliği yapacağız. Artık Tunceli huzur şehri. Tunceli’nin doğal güzelliklerini vatandaşlarımız gelip görsünler” diye konuştu.

Kentte inanılmaz bir misafirperverlikle karşılaştıklarını dile getiren Türkiye Hava Sporları Federasyonu yönetim kurulu üyesi Ahmet Saim Yılmaz “Müthiş bir doğası var. Gelen sporcu arkadaşlarımız inanılmaz mutlular. Müthiş bir hava hareketliliği var. Şampiyona sonunda Türkiye Hava Sporları Federasyonu olarak yamaç paraşütü ve akrobasi dalında milli takımımız da burada seçiliyor. Artık Tunceli’den çıkacak arkadaşlarımız Türkiye’yi yurtdışında Tunceli’de yapmış olduğumuz yarışmayla temsil edecekler” şeklinde konuştu. 

Tandem uçuşları kapsamında ilk kez yamaç paraşütü yapan Serpil Akın Külahçı, “Çok güzel. Müthiş. Neden daha önce yapmadık. Yukarıda olmak Tunceli’ye, Munzur’a yukarıdan bakmak kadar müthiş bir şey yokmuş. Gerçekten yaşamakmış; nefes almakmış” derken

Türkiye Hava Sporları Federasyonu pilotlarından Erdoğan Şanslı ise; “Oldukça güzel bir yer. Umarım bu spor burada devam eder.  Umarım valiliğimiz bu spora destek olmaya devam eder” diye konuştu.

Tandem uçuşları, flyboard ve akrobasi gösterilerinin yer aldığı şampiyona düzenlenen ödül töreninin ardından sona erdi.

Akrobasi yarışmasında Akif Emre Gürer Türkiye birincisi olurken, Artun Bayrak ikinci, Taygun Özel ise üçüncü oldu.

yamac-parasutu-heyecani-son-(2).jpg

yamac-parasutu-heyecani-son-(1).jpg