Bahsi geçen hesapta yapılan paylaşımlarda kentimizdeki ihraçların masa başında, siyasi ve kişisel intiham hırsıyla yapıldığı iddiaları üzerine KESK ve DİSK Şubeler Platformu tarafından Seyit Rıza Meydanı'nda basın açıklaması gerçekleştirildi.

 Açıklamada konuşan Eğitim Sen Şube Başkanı Eylem Eslek, gerçekleştirilen ihraçların hukukla ilgisi bulunmadığını, tamamen siyasi, kişisel hırs ve intikam güdüsüyle yapıldığını söyledi.

Kentin, "FETÖ'nün örgütlenemediği tek il" söylemine karşılık oransal olarak en yüksek ihraç oranına sahip olduğunu ifade eden Eslek, "OHAL döneminde çıkarılan KHK’ler ile haklarında somut ve hukuki hiçbir delil olmadan Eğitim Sen’e bağlı 87, SES’e bağlı 82, BES’e bağlı 11, TÜM-BEL-SEN’e bağlı 12, TARIM-ORKAM-SEN’e bağlı 18, YAPI-YOL-SEN’e bağlı 6 ve DİSK’e bağlı 75 olmak üzere toplamda 291 üyemiz  işsiz bırakılmış olup ve en temel haklarını kullanabilmeleri fiilen engellenmiştir. Kentte özellikle belirli odaklar tarafından yayılan bu ihraçların büyük ölçüde görevlerine iade edildikleri söylentisine karşın 291 ihraca karşılık sadece 55 üyemiz görevlerine iade edilmiştir. Hala KESK ve DİSK’e bağlı 236 üyemiz görevine iade edilmemiştir" dedi.

kesk-ve-disk-subeler-platformu-(1).jpg

"tuncelikusu22" isimli hesaptan bazı iddialarda bulunulduğunu ifade eden Eslek, "Twitte belirtilen AKP ve Memur-Sen üyesi ve yöneticisi olan bazı şahısların Milli Eğitim Müdürlüğü, Üniversite, Belediye, İl Özel İdaresi, Sağlık Müdürlüğü, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğünde görev dağılımı yaptıkları, masa başında siyasi ve kişisel intikam hırsıyla kendileriyle husumetli olan, sevmedikleri kişileri ihraç listelerine yazdıkları, iadeler için de para talep ettikleri iddia edilmektedir.  Ayrıca iddialar arasında kurumlarda yapılan bazı yolsuzluklar da bulunmaktadır. İhraçlarda ve yolsuzluklarda AKP’ye yakınlığı ile bilinen Memur-Sen’e bağlı sendika yöneticilerinin adlarının geçiyor olması ise trajikomiktir. Bu şahısların bu güne kadar herhangi bir açıklama yapmamış olması da iddiaları güçlendirmektedir. Bir an önce bu şahıslar kamuoyuna açıklama yapmak zorundadır" diye konuştu.

kesk-ve-disk-subeler-platformu-(3).jpg

KESK ve DİSK olarak taleplerinin açık ve net olduğunu dile getiren Eslek, "Hiç beklenmeden gerekli kurumlar tarafından bahsi geçen bu iddialar incelenmeli ve adı geçen şahıslar hakkında adli ve idari soruşturma başlatılmalı;

OHAL komisyonu lağvedilerek haksız hukuksuz bir şekilde ihraç edilen KESK ve DİSK üyesi emekçiler derhal görevlerine iade edilmelidir.

KESK ve DİSK olarak, hukukun en temel ilkelerini ayaklar altına alarak intikam hırsıyla KHK listelerini oluşturanların ve hazırlanmasına katkı sunanların peşini bırakmayacağımızı buradan belirtiyoruz.

Masa başında siyasi ve kişisel intikam hırsıyla alınan kararlar ve idari tasarruflarla işimizi elimizden alanlara, geleceğimizi karartmaya çalışanlara karşı en güçlü yanıtı birlik ve dayanışmamızı büyüterek vereceğiz" şeklinde konuştu.

kesk-ve-disk-subeler-platformu-(4).jpg