Tunceli Valisi Osman Kaymak, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Yıldırım ile birlikte merkeze bağlı Başakçılar grup köy yolunda yürütülen karla mücadele çalışmalarını denetledi.

Denetlemeleri sırasında karla mücadele çalışmaları yürüten İl Özel İdaresi çalışanlarıyla sohbet eden Vali Osman Kaymak, bir süre kar savurma aracına binerek yol açma çalışmalarına destek verdi.

Yürütülen çalışmalar hakkında açıklama yapan Vali Osman Kaymak, “Şu an hemen hemen her ilçede ekibimiz var. Yoğun bir şekilde kar temizleme çalışmaları devam ediyor. Bu süreçte tek sıkıntımız hasta ve hamileler. Onları da dikkatli şekilde takip ediyoruz” dedi.

Vatandaşları gereksiz ihbarlardan kaçınmaya çağıran Vali Kaymak, “Lütfen gereksiz yere hasta olmadığı halde ekipleri köylere çağırmasınlar. Bizim önceliğimiz grup köy yolları ve taşımalı eğitimin yapıldığı köyler. Hasta varsa elbette yol açılacak ancak hasta yoksa gereksiz ihbarlarda bulunmasınlar” diye konuştu.

KÖYE KONUK OLDU

tunceli-valisi-karla-mucadele-(1).jpgKarla mücadele çalışmalarını denetleyen Vali Osman Kaymak daha sonra merkeze bağlı Doluküp Köyü’nde bir vatandaşın evine konuk oldu.

Bir süre vatandaşın evinin önünde biriken karları temizleyen Vali Osman Kaymak daha sonra evde soba başında açıklamalarda bulundu.

Devletin her zaman vatandaşın yanında olduğunu ifade eden Vali Kaymak, “Gördüğünüz gibi devlet vatandaşın her zaman yanında. Karda yanında, kışta yanında; sosyal imkanlarla yanında. Bu kadar kendi halkının yanında olan bir devlete karşı sonu belli olmayan bir mücadele için insanları dağa çıkaranlara acıyorum. Yazık yere vatandaşın çocuklarını dağa çıkarıp heder ediyorlar. Kutuderesi’ndeki operasyonda 13,14 yaşındaki çocukları dağa çıkarmışlar. Bunlar uçaklarla atılan bombalarla öldürüldü. Yani kendileri daha güvenli yerlere geçiyorlar insanları öldürüyorlar. İstanbul’da da çocuklarımız şehit oldu. Burada da memleketin çocuklarını dağa çıkarıp öldürüyorlar. Bu çıkmaz bir sokak. Gelin buradan dönün. Vatandaşımız da bu gerçeği gördü. Örgütün de şu an desteği tamamen bitmiş duruda. Biz eski devlet anlayışıyla hizmet etmiyoruz. Eskiden ceberut devlet anlayışıyla vatandaşı önemsemeyen bir anlayışla hizmet edilmiş olabilir. Şu an vatandaşı önemseyen, orta noktaya koyan bir hizmet anlayışıyla çalışıyoruz. Onun için de bunun karşılığını bulduğunu da düşünüyoruz” dedi.

Evine konuk olduğu vatandaşla bir süre sohbet eden Vali Osman Kaymak daha sonra köyden ayrıldı.