Adını Olaylı Gösterilerle Duyuran Gazi Mahallesi'nde Yaşayan 17 Yaşındaki Gizem İslam, Dövüş Sporu Muay Thai'de (Thai Boks) Dünya Şampiyonu Oldu. Şampiyon Olana Dek Çok Zor Müsabakalar Yaptığını Anlatan Gizem, Başarısının Olaylarla Anılan Mahallesindeki Gençlere Örnek Olmasını İstedi.

Adını olaylı gösterilerle duyuran Gazi Mahallesi'nde yaşayan 17 yaşındaki Gizem İslam, dövüş sporu Muay Thai'de (Thai Boks) dünya şampiyonu oldu. Şampiyon olana dek çok zor müsabakalar yaptığını anlatan Gizem, başarısının olaylarla anılan mahallesindeki gençlere örnek olmasını istedi.
Sultangazi İlçesi'nin olaylarla anılan mahallesi Gazi Mahallesi, bugünlerde bir dünya şampiyonu çıkartmanın sevincini yaşıyor. Sultangazi Şair Abay Kunanbay Lisesi 3'üncü sınıfta öğrenim gören 17 yaşındaki Gizem İslam, bir dövüş sporu olan Muay Thai'de önce İstanbul ve Marmara Bölgesi şampiyonluklarını kazandı. Ardından Türkiye Şampiyonası'na katılan ve altın madalya kazanan Gizem, Tayland'daki dünya şampiyonasında ülkemizi temsil etmeye hak kazandı. Burada yaptığı 3 müsabakayı da kazanan Gizem, ülkemize dünya şampiyonu olarak döndü.

Gizem'in bu başarısı başta antrenörü Yılmaz Çeken ve okuldaki öğretmenleri olmak üzere herkesi çok sevindirdi. Şampiyonaya hazırlanırken en büyük desteği antrenörü Yılmaz Çeken'den gördüğünü anlatan Gizem, hergün günde iki kez olmak üzere ağır antrenmanlar yaptığını söyledi. Dünya şampiyonasına gitmeden önce sırasıyla İstanbul, Marmara ve Türkiye şampiyonluklarını kazandığını ifade eden Gizem, "Dünya şampiyonasında 3 müsabaka yaptım. Tabii ki zor geçti ama atlattım. Final maçı çok zordu. Rusya'dan katılan sporcuyla yaptığım final müsabakası çok zordu." diye konuştu. Tuncelili olduklarını ve ailesinden büyük destek gördüğünü belirten Gizem, küçük kardeşinin de aynı sporla ilgilendiğini ve onunda yetenekli olduğunu söyledi. İlerideki hedeflerini de anlatan Gizem, İtalya'da yapılacak Avrupa Şampiyonası'nı kazandıktan sonra en büyük hedefinin olimpiyatlarda şampiyonluk olduğunu belirtti. Gizem, Türkiye'de yaptığın sporun bilindiğini ancak gereken önemin tam olarak verilmediğini de dile getirdi.

Olaylarla anılan Gazi Mahallesi'nde yaşayıp böyle bir başarıyı elde etmenin çok güzel olduğunu vurgulayan Gizem, başarısının herkese örnek olması gerektiğini söyledi.

Sultangazi Şair Abay Kunanbay Lisesi Müdürü Niyazi Aktaş ta, olaylarla tanınan Gazi Mahallesi'nin aksine okulların ve mahallelerin son derece huzurlu olduğunu dile getirdi. Müdür Aktaş, okullarının İstanbul'daki en huzurlu 15 okuldan biri olduğunu söyledi.