THY’nin İstanbul-Viyana seferini yapan TK 1887 sefer sayılı Tunceli isimli yolcu uçağı Viyana’ya inişinin ardından sağ motor fren kapağından bir parça koptu. Uçağın Viyana’ya inişinin ardından kalkış için bekleyen başka bir uçağın pistte ‘enkaz’ rapor etmesinin ardından pist uçuşlara kapatıldı. Yapılan aramada pistte motor kapağı parçaları bulundu. Parçaların, THY’nin Manchester United renklerine boyadığı Boeing 737-800 tipi Tunceli’ isimli uçağının sağ motorundaki ‘thrust reverse' (motorun itme gücünü ters çeviren kapaklar) ait olduğu belirlendi. Uçak bunun üzerine seferden çekilirken aynı uçakla Viyana’dan İstanbul’a gelecek olan yolcular İstanbul’dan gönderilen Airbus A-320 tipi bir uçakla 5 saat gecikmeli olarak saat 03:50’de İstanbul’a geldiler.

YOLCULARA AÇIKLAMA YAPILMADI

Uçakta bulunan yolculardan Hale Tekin adlı yolcu Viyana’da yetkililerin kendilerine hiçbir açıklama yapmadan saatlerce beklettiklerini ifade etti.Ne olduğunu bilmeden saatlerce beklediklerini söyleyen Tekin, şunları söyledi: “Uçağımızın geç kalkacağını orada çalışan yabancı görevlilerden öğrendik. Sonra bize uçağın Avusturya saati ile 01:30’da kalkacağı söylendi. Ancak bize hiçbir şekilde bir açıklama yapılmadı. Uçağa bineceğimiz sırada da yeni bir uçak geldiğini ve onunla İstanbul’a geleceğimizi öğrendik"

HOLOSKO DA AİLESİYLE UÇAKTAYDI

Öte yandan Beşiktaş’ın Slovak futbolcusu Filip Holosko da eşi ve çocuğuyla birlikte uçakta bulunan yolcular arasındaydı. İkinci kez baba olmaya hazırlanan Slovak yıldızın hamile eşi ve bir yaşındaki kızlarının 5 saatlik rötar nedeniyle bir hayli yorgun olduğu görüldü.