Erasmus+ Programı, Okul Eğitimi Alanında Erasmus Akreditasyonu kapsamında 2020 yılı teklif çağrısı döneminde Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına sunulan başvuruların değerlendirme süreci tamamlandı.

Sunulan 240 başvurudan uygunluk kriterlerini taşıyanlar içerik değerlendirmesine alınırken ve bağımsız dış uzmanlar tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Tunceli İl Milli Eğitim Müdürlüğü Okul Eğitimi Alanında Erasmus Akreditasyonuna hak kazandı. Proje kapsamında 5 yıl içinde 25 okuldan 250 öğretmen yurt dışında eğitim görme fırsatı elde edecek ve öğrenciler Avrupa'da staj çalışmalarını gerçekleştirecekler. Mesleki Eğitimde de ilimiz Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri Avrupa'da eğitim ve staj çalışmalarını gerçekleştirecekler.

İl Milli Eğitim Müdürü Gürsel Ekmekci, akreditasyon başvurularının kabul edilmesinin büyük bir başarı olduğunu belirterek, ''Projelerimizin hazırlanma sürecinde mesai mefhumu gözetmeksizin emek harcayan ilimiz öğretmenlerine, Müdürlüğümüz AR-GE Birimi çalışanlarımıza, akreditasyon başvurumuzu onaylayan Türkiye Ulusal Ajansına teşekkür ediyorum'' dedi.