Bölgede aralıklarla devam eden kar yağışı, özellikle yüksek kesimlerde ulaşımı olumsuz etkiliyor.
Bölge illerinden Erzurum'da 113, Tunceli'de 38, Kars'ta 4 ve Ardahan'da 3 olmak üzere toplam 158 köy yolunda, kar yağışı nedeniyle ulaşım sağlanamıyor.

Yolu ulaşıma kapalı olan köylerde, hasta nakillerinde sıkıntı yaşanıyor. Erzurum'da son 24 saat içerisinde kar yağışı nedeniyle ulaşımın sağlanamadığı köylerden 5 hasta, karla mücadele ekiplerince hastanelere ulaştırıldı.

İl Özel İdarelere bağlı karla mücadele ekiplerinin, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü öğrenildi.

Kar yağışı, kara yollarında da ulaşımı olumsuz etkiledi. Karayazı-Göksu kara yolunda kara saplanması sonucu mahsur kalan otomobil, bölgeye sevk edilen Karayolları ekipleri tarafından kurtarıldı.

Bu arada, Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı hava akımının etkisi altındaki bölgede, yüksek kesimlerde kar yağışı, kent merkezlerinde de karla karışık yağmurun gün boyu etkisini sürdürmesi bekleniyor.

Gece ölçülen en düşük hava sıcaklıkları da Ardahan, Ağrı ve Erzurum'da 3, Kars'ta 5, Erzincan'da 7 ve Iğdır'da 8 derece olarak kaydedildi.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Erzurum ve Ardahan'da 4, Ağrı'da 6, Kars'ta 8, Erzincan'da 9 ve Iğdır'da 10 derece olacağı tahmin ediliyor.