Dersim’de  kepenk kapattığı için ifadeye çağrılan esnafı ve HDP ve DBP'lilere yönelik gözaltılar için kenti ziyaret eden Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk,  HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü, DBP MYK üyesi Salih Yıldız, DBP PM üyesi Şirin Tunç ve PM Soner Öz, Karakoçan ve Akpazar Belediye Eşbaşkanlarının  yanı sıra  DBP, HDP ve EMEP temsilcilerin de olduğu heyet  belediyemizi ziyaret etti.

DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ve beraberindekileri karşılayan Belediye Eşbaşkanları Nurhayat Altun ve Mehmet Ali Bul, HDP,DBP, EMEP parti temsilcileri belediye eş başkanlık makamında bir süre sohbet etti.

Ziyaretin ardından Tuncel ve beraberimdekiler Dersim Belediyesi önünde kısa bir basın açıklaması yaptı.

Burada konuşan DBP  Eş Genel Başkanı Sabahat Tuncel , esnafların demokratik tepkilerini gösterdikleri, çatışma istemedikleri için ifadeye çağrıldığını; gözaltına alındıklarını söyledi.

Gözaltında bulunanların derhal serbest bırakılması gerektiğini belirten Tuncel, daha sonra beraberindekilerle birlikte esnaf ve vatandaşları ziyaret etti.