Belediye Başkanlık makamlarında düzenlenen imza töreninde TSE Ürünü Belgelendirme Müdürü Eraslan Yılmaz ile belediye başkanları yeni protokollere imza attı. TSE, sırasıyla Malatya il sınırları içinde Akçadağ, Arguvan, Arapgir, Darende, Doğanşehir, Doğanyol, Hekimhan, Kale, Kuluncak, Pütürge, Yazıhan, Yeşilyurt ilçelerini, Elazığ il sınırları içinde Ağın, Keban, Maden ve Yazıkonak ilçe belediyeleri ile Tunceli il sınırları içinde Çemişgezek, Hozat ve Mazgirt belediyeleri ile protokol yaptı.

-ASANSÖR DENETİM YETKİSİ TSE’YE VERİLDİ

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan TSE Ürünü Belgelendirme Müdürü Eraslan Yılmaz, “Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin hassasiyetleri doğrultusunda asansör hizmetleri alan bölge insanına daha sağlıklı ve daha güvenli hizmet sağlanabilmesi için bu hizmetleri yapmış olduğumuz protokolle Türk Standartları Enstitüsü’ne verilmiştir. İşte bu bağlamda bölgenin asansörleriyle ilgili yapmış olduğumuz denetlemeler iyileşmeye vesile oldu. Bölgede herhangi bir asansör kazasına maruz kalınmadı. İnşallah bundan sonra da kalınmayacaktır” dedi.

“ASANSÖRLERDE RENK İŞARETLERİNE DİKKAT”

Asansör kullanan vatandaşlara uyarı ve tavsiyelerde de bulunan Müdür Yılmaz, “Bizim uygulamalarımızda 4 çeşit etiket veriyoruz: Bir tanesi yeşil, bir tanesi mavi, bir tanesi sarı, bir tanesi de kırmızı. Kırmızı güvensiz 60 gün düzeltme süresi, sarı kusurlu 120 gün düzeltme süresi, Mavi hafif kusurlu ve hızlı bir şekilde düzeltilmesi gerektiğini ifade eder. Yeşil olan ise asansörün güvenli olduğunu ifade eder. Vatandaşlarımız bindikleri asansörlerde herhangi bir işaret yok ise, yöneticilerine baskı yaparak TSE tarafından yapılan mali gözetimin bir an önce yapılıp asansörlerinin bu renklerle işaretlendirilmesi gerekmektedir” diye konuştu.