Tunceli İl Kültür Merkezi Çok Amaçlı Konferans Salonu’nda sahnelenen oyuna hem Üniversiteden hem de vatandaşlardan katılım oldu.

Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü’nden Öğretim Üyesi Duygu Çelik’in katkılarıyla hazırlanan oyunda, 4’er kişiden oluşan iki ayrı oyuncu grubu sahneye çıkarak izleyicilerden gelen talepler doğrultusunda doğaçlama roller yaparak yeteneklerini gösterdi. İzleyicilerin de kimi zaman dahil olduğu oyunlar büyük bir beğeni topladı. Oyun sonunda gruplara aldıkları alkışlar doğrultusunda puanlar verildi. Kazanan grup uzun süre alkışlandı.

Tiyatro Sporu nedir?

Tiyatro Sporu gösterisi, oyuncuların iki takıma ayrılması ile başlar. Takımlar seyircilerden alınan çıkış noktalarıyla “shortform” adı verilen kısa turlar oynayarak birbirleri ile müsabaka ederler. Her turun çıkış noktasını seyirciler belirler ve oyunun sonunda izledikleri oyunlara puan verirler ve gösterinin sonunda bu puanlar toplanır. Bu yanıyla gösteri “interaktif” bir hale gelir. Ortaya bir galip ve bir mağlup çıkar ya da her iki takımın da puanları eşitse gösteri beraberlikle sonuçlanır.

2022.jpg

33.jpg