Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu'nda düzenlenen bilgilendirmeye, Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürü İsmail Çelik, il jandarma komutanlığı trafik şubesi yetkilileri, esnaf ve sanatkarlar odası temsilcisi ile ildeki ticari taksi şoförleri katıldı.

Toplantıda Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü ekipler amiri Deniz Ünsal, slayt gösterimi eşliğinde katılımcılara "Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı" hakkında bilgi verdi.

Hazırlanan ulusal plan kapsamında 2020 yılına kadar karayolu trafik kazası ölümlerinin yüzde 50 azaltılmasının hedeflendiğini belirten Ünsal, "Amaç, emniyet genel müdürlüğü, jandarma genel komutanlığı tarafından yapılan bütün hizmetlerde trafik kazalarını minimum seviyeye çekmek. Denetleme bunun kuvvetli bir sacayağı ancak bunun yanı sıra altyapı çalışmaları, eğitim ve ilk ve acil yardım faaliyetleri de olmazsa olmaz" dedi.

İl geneline kayıtlı araç ve sürücü sayısı, kontrol edilen ve plakasına ceza yazılan araç sayıları hakkında da bilgi veren Ünsal, "Tunceli, 2018 yılında ortalama kaza sayısında yüzde 44.4 düşüşle ilk 5 il arasında yer alıyor. Bizim de yıl içinde bunu devam ettirmek gibi bir hedefimiz var" diye konuştu.

"Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" projesine de vurgu yapan Ünsal, ticari taksi sürücülerinin bu konuda daha duyarlı davranmaları gerektiğinin altını çizdi.

Ünsal'ın sunumunun ardından söz alan Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürü İsmail Çelik de ticari taksi sürücülerinin sorularını yanıtladı.