TGD Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, 3 yıl önceki bir soruşturma gerekçe gösterilerek DHA muhabiri Ferit Demir'in evinin jandarma ekiplerince aranmasına tepki gösterildi.

Dernek açıklamasında, “2013 yılında Malatya Özel Yetkili Savcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında, 'terör örgütü propagandası yapmak' isnadıyla evinde arama yapılan meslektaşımızın tek suçu, kentte yaşanan olayları doğru ve tarafsız şekilde haberleştirmektir" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca soruşturma iznini veren Malatya Özel Yetkili Savcılığı'nın üyelerinin büyük bölümünün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY soruşturması kapsamında ya tutuklandıkları ya da meslekten ihraç edildikleri hatırlatılarak, “Bizler kentte görev yapan gazeteciler olarak mesleğimizi evrensel normlar ve basın meslek ilkeleri çerçevesinde icra etmeye çalışıyoruz. Basın özgürlüğünün bir ülkede demokrasinin olmazsa olmazlarından biri olduğu gerçeğinden hareketle, meslektaşlarımızın haksız gerekçelerle suçlu olarak gösterilmesi anlayışını kabul etmiyoruz” dendi.