Tunceli Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’a yapılan silahlı saldırıyı en sert şekilde kınıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Türkiye’nin basın özgürlüğü ve gazetecilerin çalışma koşulları açısından son derece sıkıntılı bir dönemden geçtiğinin belirtildiği ve mesleki dayanışmanın önemine vurgu yapılan açıklamada, “Maalesef ülkemizde basın özgürlüğüne ve gazetecilere yönelik saldırılar gün geçtikçe artmaktadır. Yaşanan tüm bu olumsuz gelişmeleri ne ülkemiz ne de basın çalışanları hak ediyor. Tüm bunların yanında özellikle gazetecileri yaptıkları haberlerden ya da çalıştıkları kurumlardan ötürü hedef gösteren anlayışları da kabul etmediğimizin bilinmesini istiyoruz. Bizler yaşadığımız bu sıkıntılı dönemi sağduyu, mesleki dayanışma ve halkın haber alma özgürlüğüne inanan yurttaşların desteğiyle aşacağımıza inanıyoruz. Demokratik bir ülkede demokrasinin olmazsa olmazlarından biri de özgür basındır inancıyla; meslektaşımız Can Dündar’a yönelik saldırıyı en sert şekilde kınıyoruz” dendi.

Dernek açıklamasında ayrıca, “Can Dündar şahsında yapılan saldırı nedeniyle başta Cumhuriyet Gazetesi olmak üzere tüm basın çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletirken; basının özgür olduğu bir ülkede yaşama umudumuzu koruduğumuzu ifade etmek istiyoruz” ifadeleri kullanıldı.