Yapılan açıklamada, TFF Yönetim Kurulu, 04.08.2017 tarih 61 sayılı toplantısında 2017-2018 Sezonu Türkiye Kupası Müsabakaları Statüsü'nü kabul ettiğini yeni statüye göre grupların kaldırılarak, maçların eleme usulüne göre oynanacağı belirtildi.

TFF’nin almış olduğu bu karar, Kupada büyük kulüplerin tekelleşme yolunu açmış, Kupada Anadolu kulüplerin yolunu kapatmıştır.

Anadolu kulüpleri kupada mücadele ederek, büyük çabalar gösterip, en iyi futbolunu oynayarak, gruplara kalma avantajı yakalayıp, gruplarda birden fazla büyük kulüple oynama avantajını yakalamaktı. Buda genç futbolcular açısında tecrübe kazanmak demekti. Yapılan bu değişiklik kime hizmet etmiş, neyi amaçlamıştır?

TFF aldığı yeni kararla, Anadolu kulüplerinde futbol oynayan ülkenin geleceği genç futbolcuların tecrübe kazanarak, kendilerini kanıtlamak isteyen genç futbolcuların yolunu kapatmıştır.

TFF aldığı bu kararla, Afrika asıllı liberya'lı İtalya AC Milan takımının ünlü futbolcusu George Weah'ın söylediği " FUTBOL EZİLEN HALKLARIN MUTLUĞUDUR " sözüyle, Anadolu taraftarlarının tek mutluluğu olan birden fazla büyük kulübü kendi sahalarında izleme imkanı varken, bu mutluluk Anadolu halkına ve taraftarlarına çok görülmüştür.

TFF aldığı bu kararla, futbolu yoksul Anadolu halkının mutluluğu değil, zenginlerin mutluluğu ve eğlencesi haline getirmiştir.

TFF aynı zamanda aldığı bu kararla gruplara kalan Anadolu kulüplerinin gelirlerini gasp ederek ellerinde almıştır. Oysa gruplara kalan Anadolu takımları elde ettiği bu gelirle nefes alma imkanı varken, bu imkan Anadolu kulüplerine çok görülmüştür.

TFF aldığı bu kararla Anadolu takımlarının kupayı müzesine götürme imkanı ve hayali varken, Anadolu kulüplerinin bu hayallerini söndürmüştür.

TFF aldığı bu kararla, grupların kaldırılmasıyla birlikte, Anadolu kulüplerin, büyük kulüplerle oynama şansını da kaybettirmiştir.

Grup kupa maçları aynı zamanda Anadolu kulüpleri için mini lig önemi ve heyecanı da taşmaktaydı, TFF’nin grupları kaldırmasıyla birlikte Anadolu kulüplerinde kupa heyecanını da bitirmiş oldu

TFF aldığı bu kararla, yeşil sahalarda kendini göstermek isteyen Genç futbolcuların transfer yolunu kapatıp, genç futbolcuların umutlarını söndürerek, gelecek hayallerini bitirmiştir.

TFF’nin aldığı bu karar büyük kulüpler lehinde, Anadolu kulüpleri aleyhinde bir karardır.

Oysa genç futbolculardan oluşan Anadolu kulüpleri büyük kulüplerle oynama şansı varken, bu şans Anadolu kulüplerinin elinden alınmıştır.

TFF’nin statüsüne göre futbolda düdüğü büyük kulüp tekelleri çalıp, büyük kulüp tekelleri oynayacak.

Yeni statü büyük kulüp tekellerine hayırlı olsun.

KENAN KANDİL