Nurten Sönmez’in cenazesi 04.04.2018 tarihinde yakınları ve sevenleri tarafından Beylikdüzü Öğretmenler sitesindeki evlerinin önlerinde helalleşmenin ardından Fatsa'ya uğurlandı.

İstanbul’daki cenaze törenine kalabalık bir halk topluluğu katıldı. Katılanlar arasında ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş, Beylikdüzü ve Esenyurt EMEP yöneticileri, Beylikdüzü ve Esenyurt HDP yöneticileri, Yeşiller Sol Partisi Eş Sözcüsü Eylem Tuncaelli, Gazeteci yazar Hakan Tahmaz, Sanatçı Mehmet Gümüş ile DİSK bağlı Genel İş sendikası yöneticileri katıldı.

Nurten Sönmez’in yapılan Cenaze törenin ardından İstanbul’dan Fatsa’ya uğurlandı. İstanbul’dan Fatsa’ya çok sayıda sevenleri de giderek katıldı.

Nurten Sönmez için Fatsa’da bir Cenaze töreni yapıldı, Sönmez’in yapılan Cenaze törenin ardından yakınları, sevenleri ve Fatsa halkı tarafından toprağa verildi.

Törenin ardından Yeşiller Sol Parti Eş Sözcüsü Nurten Sönmez’in oğlu Naci Sönmez yaptığı açıklamada:

“Bugün sonsuzluğa uğurladığımız canım annemin Beylikdüzü hastanesinde yoğun bakım sürecinden toprağa verdiğimiz ana kadar bizimle dayanışma gösteren, sürekli telefonla aramış olan, bizzat gelerek bize güç veren dostlarımıza kucak dolusu sevgilerimizi gönderiyorum.
4 Nisan günü İstanbul’da Öğretmenler sitesindeki uğurlamaya bizzat katılan, yine 5 Nisan günü Fatsa'daki cenaze törenine katılım göstermiş olan bütün dostlarımıza teşekkür ederiz.
Sosyal medyadan, sms yoluyla, watsap üzerinden mesaj gönderen bütün arkadaşlarıma tek tek yanıt veremediğimiz içinde özür dileriz.
Hepiniz iyi ki varsınız. Sağolun hep dost kalın.”

terzi-fikri-esi-nurten-sonmez-fatsa-(1).jpg

KENAN KANDİL