Açılışı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen atölyede ilk etapta 400 kadın istihdam edilirken bu sayının 19 Mayıs 2018 tarihine kadar bin 362’ye çıkarılması planlanıyor.

Çalışan kadınların bir yıl süreyle yemek, ulaşım ve eğitim giderlerinin belediye tarafından karşılanacağı atölyeyi gezen Vali ve Belediye Başkanı Tuncay Sonel, kentte dört aydan bu yana görev yaptığını, ziyaretlerinde işsiz çok sayıda insanla karşılaştığını belirterek, “Bu nedenle işadamlarımızla hemen temasa geçtik ve ilk etapta 29 Ekim’de açılışı yapılan 400 kadının çalışacağı atölyeyi açtık. Bu sayı 400’le kalmıyor. Allah nasip ederse 19 Mayıs hedefimiz var. İki yatırımcımızla daha görüştük. Yeni yerlerde kapasite genişleyecek ve toplamda bin 362 vatandaşımıza iş imkanı sağlamış olacağız. Önemli olan insanlar iş, aş vermek. Bunların devamı gelecek. Birkaç gün oldu buranın açılışı. Vatandaşlarımızın, hanım kardeşlerimizin gözlerindeki mutluluğu görmek bizi de mutlu ediyor. İnsanın işinin olması, para kazanması güzel bir şey. Hem valilik hem belediye olarak diyoruz ki yatırımcılar gelip Tunceli’ye yatırım yapsınlar. Bizler Tunceli valiliği ve belediyesi olarak her daim onların yanındayız” dedi.

tuncelitekstil-(1).jpg

Tunceli-Pülümür-Erzincan karayolunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla öncelikli yol kapsamına alındığını kaydeden Sonel, belediye olarak da önemli proje çalışmaları gerçekleştirdiklerini söyledi.

tuncelitekstil-(5)-002.jpg

Sonel, “Bizim amacımız yöre insanımıza, vatandaşımıza iş imkanları sağlamak. Bu atölye ilk örneği odu. Bununla kalmayacak. İstihdam edeceğimiz sayıyı 2 binlere kadar yükseltmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.

tuncelitekstil-(3).jpg

Atölyenin açılmasına ekonomik destek sunan işadamı Cemal Karaaslan, atölyeyi 3 bin 500 metrelik kapalı alanı bulunan fabrikaya dönüştüreceklerini belirterek, “En kısa zamanda fabrikayı da yapacağız. Burada sayın valimiz, kurum müdürleri, tüm devlet birimleri yanımızda. Desteklerini esirgemiyorlar. İnşallah Tunceli’ye güzel hizmetler yapacağız” şeklinde konuştu.

Atölyede çalışmaya başlayan ev hanımı Şenay Soylu kentteki iş imkanlarının kısıtlı olduğunu dile getirerek, “imkan yaratılması biz kadınlar açısından iyi oluyor. İnşallah işsiz olan tüm arkadaşlarımız bu imkanlardan faydalanır” dedi.

tuncelitekstil-(2).jpg

Projenin kendileri için sürpriz olduğunu belirten ev hanımı Dilek Korkmaz, “Hiç beklemiyorduk. En azından bize bir iş imkanı doğdu. İş sahibi olduk, maaş sahibi olacağız. İmkanları sağlayan işverenimize, iş kur müdürüne ve sayın valimize çok teşekkür ediyoruz. Umarım devamı gelecek” diye konuştu.

6 çocuk annesi Halise Acar, verilen imkanlardan dolayı teşekkür ederek, “Burası bizim için ekmek kapısı. Çok mutluyum. Çocuklarıma ekmek götürebiliyorum” şeklinde konuştu.