Suma Munzur Yöresel Et Ürünleri, Tunceli Organize Sanayi Bölgesinde 5 bin 166 metrekarelik bir arsa ve 2 bin 100 metrekare kapalı alanda son derece modern standartlarda Munzur Yöresel Et ve Et Ürünleri üretim tesisini kurarak 2016 yılı Şubat ayı itibariyle üretime başladı.

Geçtiğimiz günlerde döner üretimine de başlayan Suma’nın Sahibi Mehmet Bidav ve Yönetim Kurulu Başkanı Veteriner Hekim Ali Ekber Öz tesisin ilke ve amaçlarına ilişkin şu detayları paylaştı:

Temel ilkelerimiz öncelikli hedeflerimiz; toplum ve çevre sağlığını korumak ve yöresel kaliteli ürünler üretmek, üretimi yerele yaymak, (tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi) üretimi topluma mal etmek ( istihdam; ortaklık kültürü ve toplumsal faydanın oluşturulması), aracıları ortadan kaldırarak halka doğrudan satışı yapmak ve kaliteden taviz vermeden daha uygun fiyat politikası uygulamak, kaliteyi artırmak ve markalaşmaktır.

Hedefimiz insan, toplum ve çevre sağlığını önde tutarak yöresel, hijyenik, kaliteli, güvenilir, sağlıklı et ürünleri üretmek; üretimi ve tüketimi yerele yaymak, tutarlı, adil fiyat politikası uygulayarak müşteri memnuniyeti kazanmaktır.

Bu temel prensiplerle tesisimizde et ürünleri olarak Geleneksel Kavurma, Sucuk Çeşitleri, Hazır Ve Pişmiş Döner, Pastırma Ve Nitelikli Et Çeşitleri üretimi yapılmaktadır.

Dersim veya Munzur bölgesi, geleneksel ev işi kavurmayı saymazsak et ürünleri konusunda fazla deneyime sahip değildir. Dolayısıyla “yöresellik” kavramı yetersiz kalabilir. Ancak, Munzur yaylaları bitki örtüsü açısından dünyanın en zengin alanlarından biridir. Özellikle kekik bölgede üretilen eti çok kaliteli yapmaktadır. Tesisin en temel hammaddesi olan et, mümkün olduğunca yöreden temin edilmektedir. Zamanla” Sözleşmeli Hayvan Yetiştiricilik Projesiyle bütün hammaddeyi Dersim de temin edecek bir alt yapıya ulaşmayı planlamaktayız.

Munzur Yöresel Et ve Et Ürünleri Tesisi son derece modern AB standartlarında yapılmıştır. Şu bilinmelidir ki, Munzur Yöresel Et ve Et Ürünlerinde asla insan ve toplum sağlığına zararlı maddeler olmayacaktır. Baştan itibaren yaptığımız işi toplum, çevre ve etik değerleri koruyarak geliştireceğiz ve mümkün olduğunca uygun fiyatlara tüketime sunacağız.

Yine yoksullukla mücadele, göç, işsizlik, çevre konularına karşı duyarsız kalmayacağız. Çalışanların başta çalışma koşulları ve sosyal güvenceleri başta olmak üzere her türlü sosyal ve ekonomik haklarına sonuna kadar saygı duyacağız ve bunu her geçen gün daha da geliştireceğiz.

İlerleyen aylar ve yıllarda üretimde standartlaşmayı yakalamak için kendi çiftliklerimizi kuracağız ve Dersim yöresinde sözleşmeli çiftçilik modelini geliştireceğiz. Böylece Dersim’de köylere geri dönüşün önünü bir nebze de olsa açacağız ve üretimin gelişmesine katkı sunacağız.

suma-(1).jpgsuma-(5).jpgsuma-(3).jpg

Et sektöründe yöresel, sağlıklı ve kaliteli; et ürünleri üretmek; Türkiye ve Dünya pazarında etkili ve lider marka haline gelmektir.