Şaroğlu, “Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) tercih işlemleri kapsamında 2018’in 1. dönem engelli memur başvuruları sonucu kamuya sınırlı sayıda engelli memur alımı yapılmıştır. Devlet Personel Başkanlığı’nca, EKPSS ve kura başvurularına ilişkin takvim 2018 yılı Ocak ayında yayımlanmış ancak 2. dönem başvurularına ilişkin duyurunun daha sonra yapılacağı belirtilmiştir.

Kamuda istihdam edilmeyi bekleyen engelli memur adayları ise söz konusu yerleştirme işlemlerindeki gelişmeleri sabırsızlıkla beklemektedirler” ifadelerine yer verdiği önergesinde şu sorularına yanıt istedi:

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı tercihleri ve atamalarının ne zaman yapılacağına dair tarihler belirlenmiş midir?

2018 yılı 2. dönemi için öngörülen, kamuda istihdam edilecek engelli memur sayısı kaçtır?

2018 yılı 2. dönemi için istihdam edilmesi beklenen engelli memurlar arasında branş dağılımı ne şekilde olacaktır?

Hâlihazırda kamudaki boş engelli kontenjan sayısı kaçtır?

EKPSS sonuçlarının geçerlilik süresinin iki yıldan dört yıla çıkarılması hususunda bakanlığınızın bir çalışması bulunmakta mıdır?

Hükümet temsilcilerinizce daha önceden dile getirilen, 2018 yılının ilk çeyreğinde 2.500 ve son çeyreğinde 2.500 olmak üzere toplam 5 bin engelli memurun kamuda istihdam edileceği vaadini yerine getirmeyi düşünüyor musunuz?

Kamuda görevlendirilen kimi engelli memurların, mezuniyet ve yetkinlik durumu dikkate alınmadan görev dağılımı yapıldığına dair şikayetler söz konusudur. Buna dönük kurumlar arası bir koordinasyon çalışması yapılmakta mıdır?