Konuya ilişkin TBMM Başkanlığına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yazılı yanıtlanması istemiyle soru önergesi veren Şaroğlu, “Erzincan, Bingöl ve Tunceli illerinin kesiştiği 2 bin 500 rakımlı Hoşan Dağı'nın zirvesine yakın yamaçta yoksul bir yaşam süren Teşar ailesinin içler acısı görüntüleri kamuoyunun gündemine oturmuştur. Bölgede yürüyüş yapan bir grup dağcı tarafından fark edilen 7 kişilik aile, Tercan İlçesi’ne bağlı Konarlı Köyü sınırlarında, elektrik, yol, telefon gibi imkanlar olmadan, 300 yıllık olduğu ileri sürülen taştan yapılma bir evde yaşam mücadelesini sürdürmektedir. Temel ihtiyaçlarını güçlükle karşılayan ve yaklaşmakta olan ağır kış koşullarına hazırlanan Teşar ailesinin yardım çağrıları, toplumun vicdanını yaralamıştır.

Öte yandan Erzincan Valisi Ali Arslantaş, iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, aileye gerekli yardımların yapıldığını ifade etmiştir” ifadelerine yer verdi.

Şaroğlu, konuya ilişkin şu sorularına yanıt istedi:

Devlet, uzun yıllardır zor koşullarda bir yaşam süren Teşar ailesinin varlığından haberdar mıydı, yoksa medya aracılığıyla mı haberdar oldu?

İddia edildiği üzere aileye devlet yardımı yapılıyor ise; ailenin eğitim, sağlık vb. en temel ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik şimdiye kadar herhangi bir adım neden atılmamıştır?

Aile üyelerinin, başta sağlık ve barınma olmak üzere yaşam koşullarının iyileştirilmesine dönük bir girişiminiz olacak mıdır?

Yıllardır elektrik, yol, su gibi temel hizmetlerden mahrum kalan ailenin, bu talepleri devlet tarafından karşılanacak mıdır?