Tunceli İlinin, aktif fay hattı üzerinde bulunan ve deprem riski altındaki illerden birisi olduğunu ve bilhassa Pülümür İlçesinin birçok kez deprem gerçeği ile karşı karşıya kaldığına değinen Milletvekili Şaroğlu, bu amaçla inşa edilerek hak sahiplerine teslim edilen deprem konutlarının oturmaya elverişli olmadığını ve olası bir depremde vatandaşların can ve mal güvenliğinin tehlike altında olacağına dikkat çekti.

Konuyu Meclis gündemine taşıyan Şaroğlu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, “Pülümür İlçesindeki deprem konutlarının ödenek yetersizliğinden dolayı onarılmadığı iddiaları doğru mudur. Olası bir depremde can güvenliği tehlikede olacak insanların canı hiçe mi sayılmaktadır?” diye sordu.

Şaroğlu, konuya ilişkin şu sorularına yanıt istedi:

1-      Pülümür İlçesinde bulunan deprem konutlarının güçlendirilmesi için bir çalışma yapılacak mıdır? Konutta yaşayan yurttaşların güvenli bir bölgeye tahliye edilmesi söz konusu mudur?

2-      Pülümür İlçesindeki deprem konutlarının ödenek yetersizliğinden dolayı onarılmadığı iddiaları doğru mudur? Olası bir depremde can güvenliği tehlikede olacak insanların canı hiçe mi sayılmaktadır?

3-      Tunceli genelinde bulunan kerpiç evler ile riskli binaların tespit edilmesine ve onarılmasına dönük çalışmalar, ilgili kurumlarca yapılmakta mıdır?

4-      Tunceli ve çevre illerin, deprem potansiyeli olduğu bütün uzmanlar tarafından yapılan bilimsel çalışmalar neticesinde ortaya konmakta ve özellikle de ülkemizin aktif fay hatlarından biri olan Malatya-Ovacık fay hattındaki tehlikeye dikkat çekilmektedir. Bu konuda uzmanların görüşü alınmakta mıdır ve eşgüdümlü bir çalışma yürütülmekte midir?

saroglu-(3)-001.jpgsaroglu-(4).jpgsaroglu-(1).jpg