Konuya ilişkin TBMM Başkanlığına Adalet Bakanı Abdulhamit Gül tarafından yazılı yanıtlanması istemiyle önerge veren Şaroğlu, “Tunceli ilimiz Pülümür ilçesi sınırları içerisinde yaşanan olayda, Erzincan Cumhuriyet Başsavcı Vekili Salih S. ile Yaylabaşı köyü korucusu Vedat M.’nin, yasa dışı avcılık faaliyetinde bulunurken bir dağ keçisini yaraladıklarına, yöre halkı tarafından şahit olunmuştur.

İnançsal anlamda bölge halkı tarafından kutsal olarak kabul görmesi sebebiyle bir kentin toplumsal duyarlılığının merkezinde yer alan ve uzunca bir süredir ‘avcılık’ adı altında gerçekleşen bu katliama karşı yürüttüğümüz insani mücadelemize karşın özellikle duyarlılık göstermesi ve örnek olması gereken bir kamu görevlisinin, sorumsuzca hareket ederek, koruma altında bulunan masum bir canlıyı hedef alması kabul edilmezdir” ifadelerine yer verdi.

Milletvekili Şaroğlu, konuya ilişkin şu sorularına yanıt istedi:

Koruma altında bulunan dağ keçilerini avlayan Erzincan Cumhuriyet Başsavcı Vekili Salih S.hakkında idari soruşturma başlatmayı düşünüyor musunuz?

Görevi ve sorumluluğu gereği topluma örnek olması gereken bir kamu görevlisinin, savunmasız bir canlıyı öldürmek istemesini doğru buluyor musunuz?                                                                                                                                                           

Cumhuriyet Başsavcı Vekili’nin, toplumun hassasiyetlerini gözetmesi gerekirken, keyfi davranarak hukuk kurallarını hiçe saymasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Koruma altında bulunan dağ keçilerini avlayan Erzincan Cumhuriyet Başsavcı Vekili Salih Samsa’nın, bölgeden sorumlu olan Pülümür Dağyolu Karakolunda görevli askeri personele, konuyla ilgili işlem yapmamaları yönünde baskı yaptığı iddialarına ilişkin bir soruşturma başlatmayı düşünüyor musunuz?