Dersim’de Munzur ve Pülümür Çayı kıyısında bulunan plajlara her yıl Yaz mevsiminde binlerce insan akın ediyor.  Hava sıcaklıklarının zaman zaman 40 dereceyi aştığı plajları, kent sakinlerinin yanı sıra civar iller ile yurtdışından tatil için gelen vatandaşlar tarafından sıkça tercih ediyor.

Berrak suları, bol oksijeni, dağlarla çevrili manzarasıyla ilgi çeken plajlarda kimi vatandaşlar piknik yaparken kimisi de yüzerek tatilin keyfini çıkarıyor.

Pülümür kıyısındaki plaja Erzincan’dan gelen Figen Yılmaz isimli vatandaş, plajları yaşadığı şehre yakın olması nedeniyle tercih ettiğini belirterek, “Suyu çok güzel ve soğuk. Havası temiz” dedi.

Gürsel Yılmaz, “Havası, doğası iyi olduğu için burayı tercih ettik” derken yaşadığı Hollanda’dan yaz tatili için gelen Gülseren Özgül ise; “Burada çok mutluyum. Kendimi huzurlu hissediyorum. İnsanlarımız çok güzel, doğamız harika. İnsanlara buraya gelmesini tavsiye ediyorum. Ankara, İstanbul, İzmir, Bodrum’a gideceklerine Dersim’e gelsinler” diye konuştu.

 Cenk Uçar da plaja ailece geldiklerini ifade ederek, “Suyu çok temiz. Herkes yüzüyor. Çok eğlenceli. Hava da sıcak olduğu için ailece gelip burada yüzüyoruz” şeklinde konuştu.                                                             ERCAN TOPAÇ

pagee111-001.jpg

pagee22-001.jpg