Propagandanın ardından durdurdukları özel bir şirkete ait araçları ateşe veren PKK mensupları daha sonra olay yerinden uzaklaştı. PKK tarafından yakılan bir aracın freninin boşalması sonucu araç, içindeki yolcuların son anda çıktığı başka özel bir araca çarparak Pülümür Çayı’na uçtu. Olay esnasında vatandaşlar panik yaşadı.

Dersim-Pülümür-Erzincan karayolunu merkeze bağlı Uzuntarla Köyü Samanlı Mezrası civarında akşama doğru kesen PKK mensubu bir grup durdurdukları araçlarda bulunan yolculara önce örgüt propagandası yaptı. Yolu özel bir şirkete ait araçlarla çift taraflı trafiğe kapatan grup daha sonra 3 aracı ateşe vererek yaktı. Yakılan araçlardan birinin freninin boşalması sonucu araç hareket ederek yolda biriken vatandaşların üzerine doğru gitmeye başlayınca panik yaşandı. İçindeki yolcuların son anda çıktığı özel bir araca çarpan kamyon Pülümür Çayı’na uçtu.

Yakılan araçlar nedeniyle karayolunun her iki bölümünde yangın çıkarken, Dersim Belediyesi İtfaiye ekipleri yangına müdahale etti.