Geçtiğimiz haftalar Pertek Kaymakamı Muhammed Emin Nasır, Belediye başkanı Ruhan Alan, Cumhuriyet Başsavcısı Turgay Karabulut, İlçe emniyet müdürü Hakan Sarak ile görüşen hayvan severler, Pertek ilçe merkezinde sokak hayvanları için neler yapılacağını görüşmüştü. Hayvan severlerle görüşen heyet ilçedeki sokak hayvanlarına kulübe yapılacağını ve düzenli beslenme yapılacağı sözünü vermişti.

‘İLÇE HEYETİ SÖZÜNÜ TUTTU’

Hava sıcaklığının eksi 20 dereceyi gösterdiği kırsal alanda ve Pertek ilçe çöplüğünde üşüyen köpekler, hayvan severlerin desteği ile Kaymakam Muhammed Emin Nasır, Belediye başkanı Ruhan Alan, Cumhuriyet başsavcısı Turgay Karabulut, İlçe emniyet müdürü Hakan Sarak ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) il genel meclis üyesi Hıdır Mak’ın girişimleriyle o bölgelerden alınarak ilçe merkezinde yapımı tamamlanan kulübelere yerleştirildi. Kalan hayvanlar için ilçe çöplüğüne de barınmaları için hava koşullarına uygun olarak kulübeler yapıldı ve içlerine battaniye yerleştirdi.

Şuanda 8 noktaya ebatları büyük halde olan 8 tane kulübe yapıldı ve bu sayının geçmiş dönemlerde daha da çoğaltılacağı belirtildi. Ayrıca ilçedeki tüm köpeklerin en yakın zamanda kısırlaştırılması yapılacağının sözü hayvan severlere verildi.