Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan partisinin seçim irtibat bürosu önünde toplanan partililere seslenen Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Akit TV muhabirinin genel başkanları hakkında söylediği "idam edilmeli" sözlerine sert tepki gösterdi. Ak Parti'den kimsenin Akit muhabirine tek laf etmediğini söyleyen Özel,  geçmişten bugüne CHP'nin darbelerin ve siyasi idamların mağduru olduğunu ve hep idamların karşısında durduklarını ifade etti.

ozel-(1).jpg

Katılımcıların 21 Mart'ını kutlayan Özel,  "Bugün bu özel günde Tunceli'de olmak başka bir onur başka bir gurur. Birlikte halaya durduk omuz omuza durduk, el ele tutuştuk birlikte kardeşlik şarkılarını söyledik. Bugünün bütün günlere örnek olmasını temenni ediyorum. Bugün nevruz, benim memleketimde yani Manisa'da 41 baharattan  oluşan mesir macununu kararlar hastalara şifa olsun diye. Bugün hastalara şifa , dertlilere deva, memleketimizin çektiği acılara çare ve birilerine inat gözyaşı değil mutluluğun gününü bugünle birlikte önümüzdeki bir yıl  sağlığı barışı kardeşliği karşılayalım diyorum Tunceli Meydanında" dedi.

ozel-(2).jpg

Türkiye'de ekonominin kötüye gittiğini ama  birilerinin sürekli beka sorunundan bahsettiğini kaydeden Özel, "Türkiye'de ekonomi kötüye gidiyor bu gerçeği gizlemeye çalışıyorlar. yüzde 45'lik enflasyonu pinpon topunu hesaba kattırıp yüzde 20 gösterip yüzde 10.7 verdiği memura yüzde 10.4 verdiği emekliye dönüp de ne diyecek hükümet. Diyecek bir şey kalmayınca  dönüp korku siyaseti yapmaya başlıyor. Diyor ki memleketin beka sorunu var. Yani benim adayımı seçmezsen memleket karışır memleket çöker, sen yok olursun diyor. 31 Mart'ta kaybedersek beka sorunu olacak diyorlar. Eğer bir beka sorunu olacaksa başta hırsız müteahhitlerin ve sizin bizim vergilerimizle gezip tozan yandaş müteahhitlerin beka sorunu var. O da biliyor ki imar rantından beslendiği İstanbul gidince partisinin finansmanı gidecek. Ama hepimiz çok iyi biliyoruz ki Ekrem İmamoğlu, Tunç Soyer, Mansur Yavaş ve Yusuf Kenan Aydın gibi namuslu belediye başkanları gülerse halkın yüzü güler yandaşların değil" diye konuştu.

ozel-(3).jpg

Özel, konuşmasının son bölümünde Akit TV muhabirinin Kemal Kılıçdaroğlu hakkında idam söyleminde bulunmasına da sert tepki gösterdi.

 "CHP'nin siyasi idamlara karşı olduğunu ve CHP'nin idam mağduru olduğunu  dile getiren Özel şunları kaydetti: "İsmet Paşa koşturdu, Menderes'i asmasınlar diye. Bazı utanmazlar Menderes'in idamından CHP'yi sorumlu tutacak yalanı 17 yıldır söylüyorlar. CHP tüm çizgisi boyunca idam cezasına karşı tutumunu çok açık şekilde söyledi. Siyasi idamların tamamını kınadı ve karşısında oldu ve idamların mağduru oldu. Darbeciler bizim evlatlarımızın yaşını büyüttü; idam ettiler. Bizim evlatlarımız darağacına giderken Yaşasın tam bağımsız Türkiye dediler. Bizim evlatlarımız işkence ve darağaçlarında can verdi. 7 çocuklu fakir bir ailenin ayağından ayakkabı olmadan üç buçuk kilometre yürüyüp okula gitmiş bir evladını ve selam vermediğiniz memursa memur yapmadığınız, kaymakam yapmadığınız ötekileştirdiğiniz Tuncelili bir Alevi çocuğu sadece siyasette  doğruları söylüyor diye sarayın koltuk değneği ve patlak lastiklerine yedek lastik olmadığı için bir darağacına bakarak burada asacaklarını söylüyorlar. Dersim topraklarında onu bağrına basmış 81 bir il 82 milyon millet bu terbiyesizliğe karşı pabuç bırakmaz. Utanmadan bu durumu kınamadılar kaç gün geçmelerine karşı. Haddinizi bileceksiniz. Peki bu tepkilerden sonra AKP'den sözcülerinden, Grup Başkanından ve yardımcılarından,Sarayın bekçisinden bir kınama bile duydunuz mu?  Sessiz isen kabul ettiğin anlamına gelir. çakma demokratlar bu rezaletten beri 5 gün geçti çıtınız çıkmadı.Cumhuriyet Halk Partisi'ni ve Kemal Kılıçdaroğlu'nu bu şekilde tehdit edemezsiniz."

AĞBABA, "AKP, MHP, HDP VE İYİ PARTİ'YE OY VEREN KARDEŞİMİZDİR"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba daha önce kentte yaptığı konuşmanın çarpıtıldığını belirterek, "Ak Parti'ye oy vermiş biri geldi dedi ki Ne olacak bu halimiz emeklilikte yaşa takılıyoruz. Dedim ki emeklide yaşa takılıyorsanız eliniz kırılsın dedim. Ben Ak Parti'ye oy veren herkesin eli kırılsın demedim. Bizler insanların dostluğundan, kardeşliğinden yana olduk. Hangi siyasi partiye oy verirlerse versinler kimse bizim düşmanımız değil. Diğer tüm siyasi partilere oy verenler bizim kardeşlerimiz canlarımızdır bunu herkes iyi bilsin" dedi.

Akit TV muhabirinin "idam" sözlerine de değinen Ağbaba, "Akit muhabirine söylüyorum. Bu partinin mensupları idamdan filan korkmaz. Bu partinin mensupları idam sehpasına giderken yaşasın tam bağımsız Türkiye diyen yaşasın halkların kardeşliği diyen korkusuzca idam sehpasını yere atan Deniz Gezmiş'in kardeşleri ve yoldaşlarıdır. Benim onur duyduğum kardeş belediyecilik projesi var. Eğer burada Yusuf Kenan Aydın seçilirse kardeşiniz Ekrem İmamoğlu hazır. Diyorlar ki Kayyumun borcu var Çemişgezek'ten kepçeyi alırlarken parayı nereden bulduysak oradan yine o parayı buluruz" diye konuştu.

CHP belediye başkan adayı Dr. Yusuf Kenan Aydın da yaptığı konuşmada seçilmesi halinde hayata geçirmeyi planladığı projelerden söz etti.

Özel, Ağbaba ve Şaroğlu merkezdeki programın ardından kentten ayrıldı.

ozel-(5).jpg