Aile adına konuşan Rıza Örük’ün oğlu Onur, “Halk adına mücadele yürüttüğünü söyleyen bir örgütün halkın değerlerinden ne kadar uzak olduğunu ocakzade mensubu olan Rıza Örük’ün yass-ı matem ayında katledilmesi akıllara durgunluk vermektedir” dedi.

İHD Şubesi’nde yapılan açıklamada konuşan Şube Başkanı Gürbüz Solmaz, “İHD olarak kim ya da kimlerden gelirse gelsin sivil ölümlerini asla kabul etmiyor ve bunun yanlış olduğunu ifade etmek istiyoruz. Bizler İHD olarak sürekli yaşamı savunan, hak ihlallerine karşı duran bir sivil toplum örgütü olarak Örük Ailesine başsağlığı diliyoruz” dedi.

Aile adına konuşan Rıza Örük’ün oğlu Onur Örük ise şunları dile getirdi: “Söz konusu örgüt er ya da geç işlediği cinayetten dolayı özür dileyecektir lakin bu şimdiden bilinsin ki bizler katledilen insan adına özür kabul etmeye ve birilerini affetmeye yetkili değiliz. Bu cinayetin özrü olmaz, olmayacaktır. Bizi bir nebze olsun rahatlatacak tek şey, bu cinayet kültürünün mahkum edilerek tarihin çöplüğüne gönderilmesi olacaktır.

Biz ailesi ve yakınları olarak bu katlin fermanının hangi maddi delillerle verildiğini bilmek istiyoruz. Olayın üzerindeki sis perdesinin kaldırılmasında İHD, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin bir an önce üzerlerine düşeni yapmaları gerekmektedir.

Son olarak söyleyeceğimiz şudur: Halk adına mücadele yürüttüğünü söyleyen bir örgütün halkın değerlerinden ne kadar uzak olduğunu ocakzade mensubu olan Rıza Örük’ün bu yass-ı matem ayında katledilmesi akıllara durgunluk vermektedir. Katledilen Rıza Örük’ün üzerindeki bütün haksız ithamların kaldırılmasını, itibarının iade edilmesini ve yakınları olarak talep ediyoruz. “