Açıklamasında, Vatan Partisi’nin konuyla ilgili Tunceli valiliği ile belediyeye başvuruda bulunduğunu hatırlatan Milletvekili Önlü, şunları kaydetti:

Dün gazetesinde devrimcileri ihbar ederek kendine yaşam alanı bulan Türkiye ‘Nasyonal Sosyalistleri’ bugün de Kürt halkını ve değerlerini hedef alarak saray soytarılığı yapmaya devam etmektedir. Bütün yaşamını devrimcileri, muhalifleri ve ötekileri devlete ihbar ederek, ajanlık yaparak geçiren bu kontra örgütlenme, Abdullah Alpdoğan’lardan aldıkları mirasla partimize ve halkımızın değerlerine saldırıda bulunmayı görev edinmiştir.

Seyid Rıza, Kürt ve Alevi halkının en büyük değerlerinden biridir. İnandığı, uğruna mücadele ettiği ve bedel ödediği tüm değerleri bugün bizler de sahipleniyoruz. Seyid Rıza’nın yeri her şeyden önce yüreğimizin başköşesidir. Onu ne yüreğimizden ne de heykelini diktiğimiz meydanlardan, adını verdiğimiz sokaklardan ve caddelerden sökmeye kimsenin gücü yetmez.

Seyid Rıza ve onun mücadele mirasına karşı girişilen bu saldırı, esasen insanlığın tüm demokratik değerlerine karşı yapılmış bir saldırıdır. Bu türden ayrımcı politikaların, bir arada yaşama kültürünü ortadan kaldırmak istediği açıktır.

Vatan Partisi’nin Dersim halkının kutsal değerlerine karşı açıktan yapmış olduğu bu saldırıya karşılık tüm demokrat ve devrimci kamuoyunu duyarlı olmaya ve ses çıkarmaya davet ediyoruz. Çünkü Dersim halkı özelinde Kürtlerin ve Alevilerin kutsal değerlerine karşı girişilen bu saldırı, esasen tüm insanlık değerlerine yöneliktir. Bugün bu inkâr ve imha politikaları karşısında olmak aynı zaman da insanlığın değerlerinin yanında olmaktır.

Seyid Rıza darağacında ‘ben sizin yalan ve hilelerinizle baş edemedim, bu bana dert oldu. Ama ben de sizin önünüzde diz çökmedim, bu da size dert olsun’ diyerek meydan okumuştu. Bizler de bugün bu sözü sahipleniyor ve ekliyoruz ki sizin yalan ve hilelerinizle de baş edeceğiz!