Konuya ilişkin TBMM Başkanlığına soru önergesi veren Milletvekili Alican Önlü, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’dan sorularına yazılı yanıt istedi.

Önlü, Oktay’a şu soruları yöneltti:

1-            Gazi Cemevine yönelik bu saldırıyı kim planlamıştır?

2-            Gazi Cemevinde İbrahim Gökçek’in cenaze erkânı için bir araya gelen insanlara gazlarla, coplarla saldıran ve koçbaşı kullanarak cemevinin kapısını kırarak içeri giren kolluk kuvvetleri ve bu kararı veren başta İstanbul Valisi, İstanbul Emniyet Müdürü ve İçişleri Bakanı hakkında bir soruşturma açılacak mıdır?

3-            İbrahim Gökçek için Gazi Cemevinde cenaze erkânı kurulması hangi nedenlerle engellenmiştir? Bunun hukuksal bir dayanağı var mıdır?

4-            Alevi inancı ve değerlerine yönelik bu saldırı için ilgili makamlarca Alevi toplumundan bir özür dilenecek midir?

5-            İçişleri Bakanı Soylu, "Etkisiz hale getirilen teröristlerin fotoğraflarını pek paylaşmayız ama ibret olsun diye bunların resimlerini paylaşacağız" ifadelerinden sonra Agit İpek’in, Helin Bölek’in ve son olarak İbrahim Gökçek’in cenazelerine ve mezarlıklara yönelik saldırılar planlı bir uygulamanın ürünü müdür?

6-            Diyanet İşleri Başkanlığının Alevi inancı ve değerlerine yönelik açıklamaları, sonrasında Gazi Cemevine yönelik bu saldırının gerçekleşmesi tesadüf müdür? Cemevlerine yönelik saldırılar bir devlet politikası mıdır?

7-            Kürtlerin ve Alevilerin cenazelerine, anıtlarına, heykellerine, mezarlıklarına ve hatıralarına yönelik bu tür saldırılarla ne amaçlanmaktadır?