Ankara’da düzenlenen toplantıya, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Cengiz, Meclis Başkanı Ali Güyüldar ve Genel Sekreter Veli Güngörmüş katıldı.

Toplantıda konuşan TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Cengiz, “Öncelikle teşvik yasası kapsamında tüm bölge illeri 6. Bölge kapsamında olduğu halde ilimiz 5. Teşvik bölgesi kapsamına alınmıştı. Şimdi de yeni cazibe merkezli iller kapsamında Elazığ, Adıyaman ve Malatya gibi illerle aynı kapsamda değerlendirilmesinin ilimize haksızlık olduğunu düşünüyoruz. Çatışmalı ortamdan en çok zarar gören Hakkari, Şırnak, Siirt, Bitlis, Bingöl, ilimiz ve benzeri nitelikteki iller için özel bir yatırım destek programının açılması gerekiyor. Bu kapsamda elektrik, sgk ve vergi borçlarından indirim için yasal düzenleme yapılması lazım” dedi.

Krediler konusunda yaşanan sıkıntılara da değinen Cengiz, “Bankalar ilimizde ticaret yapan firmalara kredi verirken aldıkları ipoteklerin değerlerinin çok altında göstermeleri ve kredi koşullarının zorlaştırılması zaten mağdur olan firmaları daha da mağdur etmektedir. Nefes kredisi ve diğer KOSGEB kredileri için ilimizin içinde bulunduğu ekonomik zorluklar göz önüne alınarak pozitif ayrım yapılmalı ve esnafımıza daha esnek koşullarda ve daha fazla kredi verilmesi beklentimiz mevcut” diye konuştu.

Organize sanayi bölgesi ve kız öğrenci yurdu hakkında da görüşlerini dile getiren TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Cengiz, “İl valileri, belediye ve odamızın katkılarıyla tüm altyapı sorunları çözülmüş olan organize sanayi bölgesinin yatırım için birçok nitelik taşıyor. Girişimcileri burada yatırım yapmaya davet ediyorum. Daha önce TOBB tarafından taahhüt edilen 200 kişilik kız öğrenci yurdunun ilimize kazandırılması ile ilgili arsa ve özel proje yapımı nedeniyle geciken kız öğrenci yurdu projesi tamamlanmış olup, 28 Aralık’ta valilik başkanlığında TOBB ve TTSO temsilcilerinden oluşan komisyon tarafından ihalesi yapılacak ve temeli İlkbahar’da atılacaktır” şeklinde konuştu.