Ercan TOPAÇ

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Kadın Rafting Takımı, önümüzdeki aylarda yapılması planlanan Türkiye ve Dünya şampiyonası hazırlıklarını ilkbahar mevsimiyle birlikte coşan Munzur Çayı’nda sürdürüyor.

Çalışmaları yakından takip eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulselam Er, “Munzur’un Sultanları” ismini verdiği sporcuların katılacakları turnuvalardan önemli başarılarla döneceklerine inandığını söyledi.

Filenin Sultanlarından esinlenerek takıma “Munzur’un Sultanları” ismini verdiğini söyleyen Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulselam Er, “Kızlarımız rafting sporunda hem Türkiye’yi hem te Tunceli’yi başarıyla temsil etmektedirler. Bu hem ilimiz hem ülkemiz için büyük bir gurur. Önemli başarılara imza attılar” dedi.

Kentin turizmin yanı sıra sporla da anılmaya başlanacağını vurgulayan Er, “Tunceli olarak turizmin yanında sporla da anılmak istiyoruz. Yaklaşık 14 bin 900 lisanslı sporcumuz var ve bunların aktif olan 660’ın üzerinde sporcumuz mevcut.  Sadece raftingde değil diğer spor alanlarında da çocuklarımızın çok başarıları var. Bu başarıları devam ettirmek istiyoruz” diye konuştu.

Pandeminin çalışmalarını aksattığına değinen Er, pandeminin bitmesiyle çalışmalarına devam edeceklerini kaydetti.

Munzur’un Sultanları’nı şampiyonaya hazırlayan Antrenör Ali Ekrem Canpolat, “Rafting sporu ilimizde 2015 yılında başladı ve günümüze kadar devam ediyor. Başarılı olduğumuz takvime bakarsak 2018 yılında Tunceli rafting camiasında çok güzel noktalara geldi. Özelikle kadın sporcularımız açısından. Bir sürü Türkiye şampiyonlukları elde edildi. Ülkemizi temsil eden kızlarımız Avrupa Şampiyonasında 4.’üncü oldu” dedi.

2019 yılında kentte Dünya Rafting Şampiyonası düzenlendiğini hatırlatan Canpolat, “Bu şampiyonada da yine Türkiye birincisi olarak ülkemizi temsil etme fırsatı yakalayan takımlarımız organizasyondan dünya 5.’si olarak ayrıldı. Hedefimiz tekrar ülkemizi temsil etme fırsatı yakalamak. Bir gün değil bir gün dünya birincisi olmak istiyoruz” diye konuştu.

Pandemi nedeniyle bazı zorluklarla karşılaştıklarını dile getiren Canpolat, “Pandemi koşulları bizleri de etkiledi. Sporcularımızın birçoğu kendisini ve ailesini korumak adına antrenmanlara ara vermek zorunda kaldı. Ama önümüzde bir Dünya Şampiyonası var. Elimizden geldiğince buna hazırlanmamız gerekiyor. Kısıtlamaların olduğu dönemlerde özel izinlerle Dünya Şampiyonasına katılacak sporcularımız dışarıya çıkabiliyor. Ama dediğim gibi pandemi yeni sporcuları işin içine katmamızı engelledi. Altyapıdan gelen çocuklarımız ara vermek zorunda kaldı. Ama elimizden geldiğince şampiyonaya hazırlanacağız. Pandemiden sonra da aynı performans ve yeni sporcularla devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 

Fransa’da 28 Haziran ile 3 Temmuz tarihleri arasında Rafting Dünya Şampiyonası düzenleneceğini ancak öncesinde milli takım seçmeleri olduğunu hatırlatan Canpolat, “Dünya şampiyonasından önce bir Türkiye Şampiyonası ve milli takım seçmeleri olacak. Bizim hazırlıklarımız bu yönde. Umarım burada da ilimizi iyi bir şekilde temsil ederek Türkiye Şampiyonu olarak ülkemizi temsil ederiz” ifadelerini kullandı. 

-KADIN SPORCULAR KENDİLERİNDEN EMİN

Kardeşiyle birlikte 2018 yılından biri rafting sporu yaptığını söyleyen Milli Sporcu Deniz Dinler, “12 defa Türkiye şampiyonu olduk. 2018 yılında İtalya’da gerçekleştirilen Dünya Rafting Şampiyonasına gitmeye hak kazandık. Ülkemizi temsil ettik. Orada da güzel şeyler yaptık. 2019 yılında Tunceli’de Dünya Rafting Şampiyonası oldu. Orada iki takım olarak dünya 5.’ncisi olduk. Çok iyi başarılar elde ettik. Takım olarak çok hırslıyız. Doğamız, suyumuz gereği çok güçlüyüz. Severek, hırsla yapıyoruz. Biz bu iş için yaratılmışız” dedi. 

7 yıldan bu yana rafting yapan Tijda Yeşil ise, “12 kere üst üste Türkiye Şampiyonluğumuz var. Dünya şampiyonasında ilk beşteydik. Doğamız çok güzel, efsane. Bu iş için uygun birb yer. Munzur’un debisi Mayıs ayında artışta. Rafting için çok güzel bir yer. Öncelikle Türkiye Şampiyonasında birinci olup Fransa’da Dünya Şampiyonasında birinci olarak bayrağımızı dalgalandırmak istiyoruz” dedi. 

Tunceli Gençlik Spor Rafting Kız Takımından 10 kadın milli sporcu unvanına sahip.