Ovacık yolu üzerinde bulunan Ana Fatma ziyaretgahı mevkiinde 250 metrekare alan üzerine inşa edilen Munzur Vadisi Milli Parkı İdare Ziyaretçi ve Tanıtım Merkezi'nin yapımının tamamlanmak üzere olduğunu ifade eden, Tunceli Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Ali Haydar Gürsönmez, "Munzur Vadisi Milli Parkı girişinde, Ana Fatma Ziyaretgahı mevkiinde 250 metrekarelik alan üzerine bir tanıtım merkezi oluşturuyoruz. Bu merkez, milli parkımızın kaynak değerlerini en iyi şekilde koruyabilmek, tanıtabilmek, ziyaretçileri ağırlayabilmek, Milli Parkı idare edebilmek, Ana Fatma Ziyaretgahı'na gelen ziyaretçileri kabul edebilmek amacıyla yapılan müstesna bir çalışmadır" dedi.

Merkezin yapımına 1 milyon liradan fazla kaynak aktarıldığını belirten Gürsönmez, "Bakanlığımız 2015 - 2016 yılında toplam 1 milyon lira üzerinde bir kaynak aktardı. Yapılan tanıtım merkezinde hem idare, hem ziyaretçi, hem tanıtım merkezi ve günlük kullanım alanları oluşturduk. Güzel bir çalışma oldu. Peyzaj çalışması tamamlanmak üzere. İlimiz için anlamlı bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Vatandaşlarımızı da Munzur Vadisi Milli Parkı'nın tanıtımı için oluşturulan bu alanı sahiplenmeye çağırıyorum" şeklinde konuştu.

Söz konusu merkezde tanıtım salonunun yanı sıra 24 kişilik kır lokantası, 32 kişilik teras, idare odası, danışma gibi çeşitli bölümler de yer alıyor.