Edinilen bilgiye göre ilimizde bir doğalgaz firmasında çalışan Mehmet ve Bozkurt Aydemir kardeşler, dün 23 P 1387 plakalı özel araçlarıyla Munzur Vadisi Milli Parkı’na gitti. Üzerinde “Acil Durumlar İçin” yazıl bir not ile telefon numarası bırakılan aracı gören vatandaşlar aracın yanında ve civarda kimseyi göremeyince durumu jandarma ve AFAD ekiplerine haber verdi.

Olay yerine giden jandarma ve AFAD ekipleri kıyı boyunca yaptıkları taramada iki çift ayakkabı bulurken, sabahın ilk saatlerine kadar süren arama çalışmalarına bugün sabah yeniden başlandı.

Jandarma, AFAD ve gönüllülerin Munzur Çayı boyunca ve vadinin yüksek kesimlerinde devam ettikleri arama kurtarma çalışmalarından henüz bir sonuç alınamadı.

Yeğenlerinin doğalgaz işinde çalışmak için geldiklerini söyleyen Amca Mustafa Aydemir, “Balık tutmak için mi dağ sarımsağı için mi vadiye gelmişler bilmiyoruz. Dünden beri haber alamıyoruz. AFAD şu anda arıyor” dedi.

Amcaları Hamza Aydemir ise; “Balık için mi yoksa sarımsak için mi gelmişler bilemiyoruz. Bize sabah 4’de haber verildi. Geldik. AFAD arıyor. Hala da bulamadık. Bir bilgi de yok. Ne olduğunu da bilmiyoruz. Suya mı dalmışlar, dağa mı tırmanmışlar onunla ilgili bir bilgimiz yok. Geldik bekliyoruz. AFAD da dağda arıyor. Bu kadarını biliyoruz” diye konuştu.