Munzur Vadisi Milli Parkı sınırları içerisinde yer alan Torunoba köyü yakınında akşam saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı.

İhbar üzerine bölgeye itfaiye, Orman İşletme Müdürlüğü ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Bölgenin sarp ve mayınlı alan olması nedeniyle güçlükle müdahale edilen yangının kontrol alınması için iş makineleriyle etrafı kazılarak kontrol altına alınmaya çalışılıyor. 
VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI
Yangınla ilgili Tunceli Valiliği’nden yapılan açıklamada da, “Saat 16.00 sıralarında Tunceli-Ovacık ilçemiz Aşağıtorunoba köyü mevkiinde başlayan örtü yangınına müdahale çalışmaları, jandarmamız, Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerimiz, Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerimiz, iş makineleri ve acil müdahale araçlarıyla devam etmektedir” denildi. 
'HAVADAN MÜDAHALE ŞART'
Munzur Arama Kurtarma Derneği(MUDAK), sosyal medya hesabında havadan müdahalenin şart olduğunu belirterek, "Mayınlı bölge sebebiyle insan gücü yetersiz, yangının söndürülmesi için havadan müdahale istiyoruz" paylaşımında bulundu.