Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Turgay Aras, Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek, Emniyet Müdürü Yılmaz Delen, İl Jandarma Komutanı Albay Sinan Şen, kurum amirleri, akademik ve idari personelin yanı sıra öğrencilerin katıldığı aşure etkinliğinde binlerce kişiye aşure ikramında bulunuldu.

Etkinlik öncesinde bir konuşma yapan Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek, üniversitenin son yıllarda hızlı bir trendle gelişimini sürdürdüğünü belirterek, “En son YÖK tarafından yayınlanan yeni bir bilgiye göre üniversitemiz tüm devlet üniversiteleri arasında 33. sırada yer alarak önemli bir başarı örneği göstermiştir. Hedefimiz üniversitemizi ilk 30’lardan 20’lere ve sonra da daha iyi yerlere taşımak” dedi.

Yeni fakülte, bölüm ve programlar açıldığını hatırlatan İpek, “AR-GE çalışmalarımız da devam ediyor. Bunların yanı sıra sosyal faaliyetler anlamında balık-ekmek etkinliği, aşure günü etkinliği, sportif etkinliklerle de akademik ve idari personelimiz, öğrencilerimiz ve ilimizde yaşayanlarla bir araya gelmenin sevincini yaşıyoruz” diye konuştu.

Rektör İpek’in konuşmasının ardından Alevi Dedesi Hüseyin Erdoğan tarafından gulbenk ve dua okunduk.

Etkinlik, katılımcılara aşure ikram edilmesinin ardından sona erdi.

munzur-universitesi-asure-(5).jpgmunzur-universitesi-asure-(4).jpgmunzur-universitesi-asure-(7).jpg