Munzur Su’da düzenlenen açıklamada konuşan Munzur Su yönetim Kurulu Başkanı Feyzi Özer şunları dile getirdi: Munzur Su işletmesinde 28 Ekim 2015 tarihinde başlatılan ve şirketimizin devamlılığını riske eden haksız ve kanunsuz eylemle ilgili son durumu görüşmek üzere yönetim kurulu ve bir kısım ortaklarımız 23 Kasım 2015 tarihinde şirket merkezinde toplanmıştır.

                Yapılan değerlendirmede, uzun süredir devam eden eylem nedeniyle yükümlülüklerimizi karşılayamamamız ve süratle pazar kaybetmemiz neticesinde şirketimizin kırılma noktasına çok yakın bir durumda olduğu anlaşılmış ve konuya acil çözüm bulunması gerektiği sonucuna varılmıştır.

                Bu bağlamda; eyleme sebebiyet teşkil ettiği açıklanan OCAK ve MAYIS aylarında ödenmesi talep edilen 200-TL’lik talepler dahil işçilerin bütün taleplerinin kabul edilmesi (tekrar hatırlatmak isteriz ki OCAK ve MAYIS aylarında talep edilenlerin dışındaki bütün istekler ve hatta TİS de bulunmasını anlamsız olarak gördüğümüz genel tatil günleri gibi talepler dahi eylemden önce kabul edilmiştir. ) Ayrıca tamamen haklı sebeplerle iş akdi feshedilen 7 işçinin tekrar işe başlatılmasına karar verilmiştir.

                munzur-su_ic-001.jpgAlınan bu karar 24 Kasım 2015 tarihinde Dersim il merkezinde ki siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ve basın mensubu arkadaşlarımıza bildirilmiş, 25 Kasım 2015 tarihinde ise Ovacık a gidilerek önce Belediye Başkanına karar bildirilmiş, sonrasında fabrikaya gidilerek karar işçilere açıklanmıştır ve 26 Kasım 2015 tarihinde işe başlanmaması halinde üretime ara verileceği ifade edilmiştir.

                Kararın işçilere duyurulmasından sonra tekrar Ovacık'a gelinmiş ve Belediye Başkanı ile görüşülmüş, Belediye Başkanının ricası üzerine heyetten bazı ortaklarımız ilçe merkezinde kalarak işçilerle sözleşmenin imzalanmasına çalışılmış, ancak işçiler sözleşme metnini Sendika Genel Sekreteri Seyit ASLAN 'a göndererek onun onayını almak istemişlerdir.

                Sendika Genel Sekreteri, sözleşme metninin taraf olarak kendisinin varlık nedenini ortadan kaldıracağından bahisle işçilerin sözleşmeyi imzalamasına onay vermemiştir.

                 Bu vesile ile istismar edilen bir konuya da açıklık getirmek isteriz. Yasal mevzuata göre Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri yapma ehliyeti olmayan ancak vicdani olduğu için, bir sendikanın muhatap alınmasına onay veren Munzur AŞ Genel Kurulunun sendika karşıtı gösterilmesinin bilinçli bir çarpıtma olduğunu da kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

                Öteden beri amacının ve hedefinin işletmemizi kapatmaya çalışmak olduğunu ifade ettiğimiz Gıda İş Sendikası ve bu işgal eyleminde Munzur Su işletmesinin Kurumsal yapısıyla hiç bir görüşme yapmadan Sendika Genel sekreteri Seyit ASLAN ve işyeri temsilcilerinin yönlendirmesiyle Dersim sokaklarına afiş asarak, peş peşe basın bildirileri dağıtarak Munzur Su işletmesini asılsız ve yalan bilgilerle kamuoyunda hedef gösteren siyasi partide bu fabrikada üretime ara verilmesinin en önemli aktörlerinden olmuştur.

                Şu hususu da kamuoyunun dikkatine sunmak istiyoruz. Bu kanunsuz eylem 240 Munzur Su ortağını, 36 Bayiyi, bayilerin yanında çalışan 150 çalışanı, 20’yi aşkın nakliyeci esnafını, ilimiz ve ilimiz dışında ki birçok esnafı ve Munzur Suyu sahiplenen tüketicileri mağdur etmiş ve ciddi bir zarar vermiştir.

                Munzur Su fabrikası ilimizde istihdam yaratmak ve göçleri önlemek amacıyla 240 Dersim sevdalısının hiç bir karşılık beklemeden bir araya gelerek kurdukları bir işletmedir. Gelinen noktada Gıda İş Sendikası, iş yeri temsilcileri ve 3-5 kişiyi geçmeyen işçiler ile bunların arkasındaki siyasi partinin hasmane tutumu nedeniyle oluşan bu durum, yatırım yapmak isteyen iş adamlarımızın isteğini kıracak ve Dersim'e yapılacak yeni yatırımların önünü kesecektir. Basına ve Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.