“Doğama, İnancıma, Kutsalıma Dokunma!” pankartı açan grup adına konuşan Ali Ekber Kaya, dağ keçilerinin Alevi inancında önemli yeri olduğunu söyledi.

Keçilerin, Hızır’ın davarları ve melekleri olduğunu belirten Kaya, bunları korumanın doğayı korumakla eşdeğer olduğunu ifade etti.

Kaya, “Doğa bu varlıkların korunması aynı zamanda insanlığın, merhametin, vicdanın, adalettin korunmasıyla eş anlamlıdır. Dersim'in Munzur sıradağlarından doğan yaşam pınarı, Munzur suyunun bu güzel meleklerine kurşun sıkan eller, insan eli olamaz. Bu eller, haram lokmaya uzanan ellerdir. Veballeri büyüktür” dedi.

Dersim coğrafyasının bir güzellik deryası olduğunu dile getiren Ali Ekber Kaya, “Bu Haq deryasında yaşamak herkese nasip olmaz. Dersim'in dört bir yanı bir bütün olarak erenler yatağı evliyalar durağıdır. Dört bir yanında ceylanlar dolaşır. Ceylanların gösterileri, vadilerimizde, dağlarımızda, Bağın-Golan ılıcalarının tepelerinde, Dersim'in bütününde şölene dönüşür. Bu şölen öyle bir anlamlı ki, yavru kuzu, ana-baba-kardeş tek gömlekte birleşir. Zaferleri, kurtuluşları kutlu olsun. Ceylanlara kurşun sıkanlar kahrolsun. Müsamaha gösteren hukuk kör olsun. Katillere lanet olsun” diye konuştu.

Açıklamanın ardından alkışlarla avcılığı protesto eden grup, sessizce dağıldı.

munzur-ozgur-aksin-meclisi-(1)-vert.jpg