Spinal Müsküler Atrofi (SMA) Tip 1 hastalığının en ölümcül tür olduğunu söyleyen Anne Yeter Ağum oğlunun yaşayabilmesi için tedavi olması gerektiğini ve fazla vakitlerinin bulunmadığını ifade etti.

Anne Ağum, “Yaklaşık iki ay önce kampanyaya başladık ama çok yavaş ilerliyor. Ali Eymen de 28 aylık oldu. Normalde iki yaşından önce bu tedaviyi alması gerekiyordu. Amerika'da bu tedavi iki yaş altı çocuklara uygulanıyordu. Şu anda Avrupa'nın bütün ülkelerinde 21 kilonun altında bütün bebekler bu tedaviyi olabiliyor. Ali Eymen şu anda geriye gidiyor. 13 kilonun altında olan çocuklarda yüzde 99 sonuçları iyi oluyor. Ali Eymen 9 kilo. Aynı zamanda kalçası ve kolunda çıkıklar var.  Bir an kalça ameliyatı olması gerekiyor Bu yüzden hiç zamanımız yok. Keşke bu kampanyayı daha önce başlatıp bitirebilseydik. Ne kadar erken tedavi olurlarsa o kadar önemli. Bu çocuklar için bir gün bile çok önemli. Ali Eymen'nin solunum sıkıntıları başladı. Trakeostomiye (cerrahi yollarla soluk borusuna giden bir delik açılması) doğru gidiyor. Kaybedecek bir günümüz dahi yok" dedi.

Hastalığın kesin tedavisinin olduğuna vurgu yapan Anne Yeter Ağum, “Ancak bu tedavi hem 2 milyon Sterlinlik fiyatıyla dünyanın en pahalı tedavisi, hem de Türkiye ilacı tanımadığı için bize destek olmuyor. Biz de oğlumuzu yaşatabilmek için uluslararası platformlardan bağış kampanyası başlattık ve kendi imkanlarımızla kampanyamızı sürdürmeye, oğlumuzu kurtarmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Ali'ye bağış yapmak için: http://gofundme.com: https://www.gofundme.com/f/be-ali039s-guardian-angel?utm_medium=copy_link&utm_source=customer&utm_campaign=p_lico+share-sheet+expWdV:

28 aylık Ali Eymen bebeğin ailesi, Intgram @ali_yardim_bekliyor ve @alininyardimdukkani  hesaplarından hayırseverlerden gelecek yardımları bekliyor.