21 Ağustos tarihi itibariyle başvuruların alınmaya başlandığının belirtildiği duyuruda konuya ilişkin şu detaylara yer verildi:

İlimiz merkez ilçe eğitim kurumlarında askere giden, ücretsiz izne ayrılan ve raporlu olanların yerine, Bakanlığımızca öğretmen ataması yapılmayan/norm kadro açığı olan okullardaki derslerin boş geçmemesi için, Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün Yönetici ve Öğretmenlerin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararının 9. maddesi ile Milli Eğitim Bakanlığının 2011/43 No’lu Genelgesinde belirtilen kriterler doğrultusunda ders karşılığında ücretli öğretmen görevlendirmesi yapılacaktır.

Görev almak isteyenlerin aşağıdaki başvuru takvimi çerçevesinde ekteki matbu dilekçe örneğine uygun olarak hazırlanan dilekçe ve istenen belgelerle birlikte Müdürlüğümüz İnsan Kaynakları Bölümüne şahsen başvurmaları gerekmektedir.

Görevlendirmeler Bakanlığımızın atama kriterlerine göre alan bazlı KPSS 10 ve KPSS 121 Öğretmenlik Alan Puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır. Görev verilenlerden, verilen göreve gitmeyenler bu eğitim öğretim yılı içerisinde görev alma hakkını kullanmış sayılacak ve tekrar görev verilmeyecektir. Görevlendirmelerde görev alacak kişilere matbu dilekçede belirttikleri telefonlarına, telefon ile ulaşılacak olup, adreslerine ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

İSTENİLECEK BELGELER

 Dilekçe (İl Milli Eğitim Müdürlüğünden elden veya Müdürlüğümüze ait resmi İnternet

 adresinde temin edilecektir. http:// tunceli.meb.gov.tr)

 Diploma/Mezuniyet Belgesi/Çıkış Belgelerinin aslı gösterilmek kaydıyla fotokopisi

 Diploma Denklik Belgesi (Yurtdışı Okullardan Mezun Olanlar İçin)

 Varsa Orta Öğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans veya Pedagojik

Formasyon Belgesi

 Nüfus Cüzdan Fotokopisi.

 Varsa 2017 KPSS 10/ KPSS 121 Sınav Sonuç Belgesi

 Adli Sicil Kaydı Durum Beyanı

 FETÖ/PDY ve devletin milli güvenliğini tehdit eden diğer örgütlere mensubiyeti,

 iltisakı veya bağlantısı güvenlik soruşturması sonu tespit edilenlere görev verilmeyecek, verilse dahi iptal edilecektir.

 Başvuru tarihi itibariyle askerlik ile ilişiği olmadığına dair belge.

 İlçelerde görev almak isteyenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince yapılacak duyuruya istinaden görev almak istedikleri İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

 Başvurular 21/08/2017-30/09/2017 tarihleri arasında alınacaktır.