TBMM Başkanlığı'na Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yazılı yanıtlanması istemiyle soru önergesi veren Milletvekili Alican Önlü konuya ilişkin şunları dile getirdi: "Munzur Üniversitesinde öğrenim gören öğrenciler, Üniversitelerinde pedagojik formasyon eğitimi bulunmamasından dolayı, pedagojik formasyon derslerini Elazığ Fırat Üniversitesinde almak zorunda kalmaktadırlar.

Anayasanın 42. Maddesinde belirtildiği üzere, ‘Kimse, eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılamaz’.  Ancak,  Elazığ Fırat Üniversitesine pedagojik formasyon eğitimi almak zorunda kalan Munzur Üniversitesi öğrencileri, barınma, ulaşım, sorunlarının yanı sıra ekonomik zorluklarla da karşı karşıya bırakılmakta, bir çok öğrenci yaşadığı maddi zorluklardan kaynaklı pedagojik formasyon eğitimine başvuramamaktadır."

Önlü konuya ilişkin şu sorularına yazılı yanıt istedi: 

Munzur Üniversitesinden, pedagojik formasyon eğitimi almak için Fırat Üniversitesine gitmek zorunda kalan öğrenci sayısı kaçtır?

Munzur Üniversitesinde pedagojik formasyon eğitimi için kadro açılacak mıdır?

Pedagojik formasyon eğitiminin ücretsiz verilmesi için yapmış olduğunuz çalışma var mıdır?

Munzur Üniversitesinden, pedagojik formasyon eğitimi almak için Fırat Üniversitesine gitmek zorunda kalan öğrencilerin maddi ve manevi mağduriyetlerini karşılamak için yapmış olduğunuz çalışma var mıdır?

Üniversitelerde pedagojik formasyon eğitimi için ayrılan kontenjan sayısı kaçtır?