Pertek Feribot iskelesi üzerinde açıklamada bulunan Milletvekili Erol,“1964 yılında bu nehrin üzerinden bir geçiş vardı, bir köprü vardı. Ama Keban barajının su tutmasıyla birlikte köprü suyun altında kaldı ve burada feribotlarla ulaşım sağlanmaya başlandı. Özellikle Tunceli-Pertek yolu yapılmadan önce buradaki feribotlar ihtiyaca cevap verebiliyordu. Ama Tunceli-Pertek yolu yapıldıktan sonra ve Karadeniz bağlantısı bu bölgeye yöneldikten sonra artık bu feribotlar günlük taleplere cevap veremez hale geldi” dedi.

KÖPRÜYE ACİL İHTİYAÇ VAR

Pertek Köprüsü’ne acil ihtiyaç var diyen Milletvekili Gürsel Erol, “Burada günlük 3 bin araç geçişi oluyor. Özellikle yaz aylarında kilometrelerce kuyruk oluşuyor feribota binme için. Saatlerce beklemeler oluyor. İnanılmaz şekilde mağduriyetler oluyor. Şu anda Ekim ayındayız. Buna rağmen inanılmaz bir yoğunluk var. Pertek yolunun yapılması doğru bir projeydi. Tunceli-Pertek, Pertek-Elazığ yolunun yapılması doğru bir projeydi. Bu yol Güneyden Kuzeye bağlantı yolu olarak planlanmıştı. Bu yolun ikinci ayağının Pertek köprüsünün yapılması ihtiyacı son derece acil bir hale geldi. Güney Kuzey aksının bağlanmasından kaynaklı Pertek köprüsüne acil ihtiyacımız var. Bu acil ihtiyacımızı TBMM'de gündeme getireceğiz. Bütçe görüşmelerinde Pertek köprüsünün Tunceli ve Elazığ ekonomisine katacağı değerleri gündeme getirerek, köprünün bir an önce yapılmasını talep edeceğiz. Bu köprü Elazığ ve Tunceli illerimiz için hem de Pertek ilçemiz için çok önemli. Yani Pertek stratejik ve lojistik olarak Elazığ'la Tunceli arasında bir geçiş noktası. Her iki ilimizi yansıtan bir ilçemiz. Burası bir turizm bölgesi olabilir, gelişebilir” diye konuştu. 

ŞAROĞLU: ELAZIĞ EKONOMİSİNE BÜYÜK BİR KATKI SAĞLAYACAK

CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu da, “Bu köprü hem Türkiye için çok gerekli bir köprü. Çünkü Güneyi Kuzeye bağlayan bir hat. Hem ekonomik olarak hem de yakın ulaşım olarak çok büyük faydalar sağlayacağı için bunun acilen yapılması lazım. Burada hem halkın ihtiyacının giderilmesi, burada olan sıkıntı ve sorunlarının giderilmesi ve turizme açılması lazım. Elâzığ ve Tunceli bir bütün. Baktığınız zaman Tunceli’de turizm anlamında yatırımlar gelişiyor, ziyaretler gelişiyor. Burada otel olmadığı için çoğu zaman konaklamalar Elazığ’da oluyor ama ulaşım konusunda bu köprünün yapılması sorunları giderecek. Böylelikle de Elazığ’ın turizmi, Tunceli’nin turizmi bir birine destek verecek ve burada kalmalarını uzatacak. Elazığ ekonomisine büyük bir katkı sağlayacak. Aynı zamanda sayın cumhurbaşkanı bu bölgeye geldiğinde 2 kere söz verdi. İlk yapacağımız şey Pertek Köprüsü diye. Biz burada Keban Barajı etrafında tekrardan sayın cumhurbaşkanına seslenmek istiyoruz. Siz 2 sefer söz verdiniz, sözünüzü tutmanızı bekliyoruz” açıklamalarını kaydetti.

Yapılan açıklamaya, CHP Tunceli İl Başkanı Ali Mustafa Çelik, İl Genel Meclis Başkanı Hüseyin Arslan, Pertek Belediye Başkanı Ruhan Alan ile partililer de katıldı.