HDP Milletvekili Alican Önlü hakkında Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan fezlekede, sanığın 4 Eylül 2015 tarihinde Tunceli Merkez Şehit Nahit Bulut Polis Merkezi Amirliği'ne yönelik bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan silahlı ve bombalı saldırı sonucu öldürülen teröristleri sahiplendiği, olay yerinde görevli polis memurlarına ve güvenlik görevlilerine karşı tehditkar ve kışkırtıcı tavır sergilediği, teröristlerin ambulans ile alınarak hastaneye götürülmeleri için yoğun çaba sarf ederek ambulansın olay yerine gelmesini ve ambulansa konulmasına bizzat iştirak ettiği, çevrede bulunan grubu tahrik ederek yasa dışı slogan atmasını sağlayarak terör örgütünün propagandası yaptığı, Tunceli Devlet Hastanesinde ölen Baran Çetinkaya isimli teröristin 10 Eylül 2015 günü Tunceli Cemevi’nde yapılan cenaze törenine katılarak yakasına PKK/KCK terör örgütünün sözde bayrağında kullanılan yıldız amblemini ve ölen teröristin resmini takarak PKK/KCK terör örgütüne üye olmak suçlarını işlediği gerekçesiyle cezalandırılması istenmişti.

Kabul edilen fezlekenin karar duruşması Tunceli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. HDP Milletvekili Alican Önlü'nün katılmadığı duruşmada avukatı son savunmasını yaptı.

Savunmanın ardından mahkeme heyeti, Sanık Alican Önlü'nün üzerine atılı 09/09/2015 tarihli eylemi ile "Terör örgütü propagandası yapma" suçunu işlediği sabit olmakla, TCK'nun 61. maddesi uyarıca suçun işleniş şekli, suçun işlendiği zaman ve yer, sanığın güttüğü amaç, meydana gelen tehlikenin ağırlığı, sanığın sosyal konumu ve kasta dayalı kusurunun yoğunluğu nazara alınarak sanığın eylemine uyan 3713 sayılı TMK'nun 7/2-b.1 maddesi uyarınca takdiren ve teşdiden 1 yıl 6 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.