Önlü, önergesinde şu sorularına yanıt istedi:

1-            Dersim’in Ovacık İlçesinin Çayüstü köyüne yıllardır defalarca başvurulmasına rağmen elektrik hattı çekilmemesinin gerekçesi nedir?

2-            Dersim’de kaç köyde ve kaç hanede hâlihazırda elektrik bulunmamaktadır?

3-            Dersim’de şu anda kaç insan elektrik hizmeti almamaktadır?

4-            Dersim’de yaşanan elektrik kesintilerine ilişkin neden yeterli önlemler alınmamaktadır?

5-            Elektrik kesintilerine ilişkin yeterli önlem almayan ilgili kurum ve çalışanlarına ilişkin idari soruşturma başlatacak mısınız?

6-            Dersim’de elektrik hatları en son ne zaman yenilenmiştir? Bu hatları yer altına almak ya da sağlamlaştırmak adına ne tür çalışmalar yapmaktasınız?

7-            Son bir ay içerisinde Dersim genelinde elektrik kesintilerine ilişkin ilgili kurum ve kuruluşlara yapılan başvuru sayısı kaçtır? Başvuruların merkez ve ilçelere göre sayısı kaçtır?

8-            Son bir ayda merkez ve ilçeler dâhil olmak üzere kaç elektrik kesintisi yaşanmıştır? Bu kesintilerin arıza kayıtlarına göre nedenleri nelerdir?

9-            Elektriğin gidip gelmesinden kaynaklı cihazları bozulan vatandaşların mağduriyetlerini giderecek misiniz? Bu konuda özellikle mağdur olan vatandaşlara yönelik bir yasal düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz?