Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Erol, ormanların sadece Tunceli’nin değil Türkiye’nin milli serveti olduğunu söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Hozat Belediye Başkanı Celaleddin Polat, CHP Tunceli İl Başkanı Şükrü Kılıç, CHP Elazığ İl Başkanı Zeki Kaplan ve partililerle birlikte Aliboğazı mevkisinde söndürme çalışmaları devam eden yangının olduğu bölgede incelemelerde bulundu.

Ormanların sadece Tunceli’nin değil Türkiye’nin milli serveti olduğunu belirten Milletvekili Erol, “Bu bölgede haliyle terörle mücadele edilirken ya da suiistimalden kaynaklı zaman zaman yangınlar çıkıyor. Burada tabi ki hükümetimizin, devletimizin, bürokrasimizin yapması gereken bu tür orman yangınlarına karşı önceden teknik donanım ve personel olarak hazır olmasıdır” dedi.

img_3637-001.jpgYangının söndürülmesi için çalışmaların sürdüğünü dile getiren Erol, “Hozat Belediyemiz, orman işletme müdürlüğümüz, kamu kuruluşlarımız, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlarımız yangının kontrol altına alınması için büyük gayret sarf etmişler. Yangın kısmen de olsa kontrol altına alınmış. Öyle çok alevli, yaygın bir yangın olmasa da doğaya zarar vermemek için buradaki kamu kuruluşlarımız, sivil halkımız, doğaseverler müdahale ediyor. Şu anda pek korkulacak bir şey yok. Ancak bu yangının büyümeyeceği anlamında bir ifade değil. Sonuç itibariyle bu yangının bir an önce söndürülüp bir tek ağacın, bir tek dalın yanmaması gerektiğini tekrar hatırlatmak istiyoruz” diye konuştu.

Yangına karadan müdahale dışında şans müdahale edilemeyeceğini söyleyen Erol, “Coğrafi koşullardan kaynaklı karadan müdahale dışında bir şans yok. Çok dağlık ve engebeli bir alan. Bu ülkenin milli serveti hepimiz sahip çıkmalıyız. Yangınların bir an önce söndürülmesi için gösterilen çaba ve katkının arttırılarak yangınların bir an önce söndürülmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Yangına müdahale çalışmalarına bizzat katılan Hozat Belediye Başkanı Celaleddin Polat ise; “Yangının ikinci veya üçüncü günü vali beyin orman işletme ekiplerini bölgeye göndermesi üzerine biz de bölgeye gittik. Dışarıdan aktivistler ve doğaseverler de geldi. Onlarla bölgelere ayrılmaya başladık. Müdahale ettik ama sabah pek duman çıkmıyor, öğleden sonra duman beliriyor ve yaygınlaşmaya başlıyor. Dolayısıyla bu bizim müdahalemizi de güçleştiriyor” dedi.

CHP Tunceli İl Başkanı Şükrü Kılıç ile Elazığ İl Başkanı Zeki Kaplan da yaptıkları konuşmalarda yangın söndürme çalışmalarına katılarak duyarlılık gösterenlere teşekkür etti.

Devam eden söndürme çalışmalarına orman işletme müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra gönüllüler de destek veriyor.