Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol,  Pertek Belediye Başkanı Ruhan Alan, Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül. CHP Tunceli İl Başkanı İrfan Bozkurt ile birlikte Ovacık İlçesi Bilgeç Köyü Çakılyayla Mezrasında patlayıcının infilak etmesi sonucu iki çocuğunu kaybeden Güloğlu Ailesi’ni ziyaret ederek başsağlığında bulundu.

Acılı baba Ekber ve anne Cevriye Güloğlu ile yakınlarıyla sohbet eden Milletvekili Erol, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başsağlığı dileklerini ileterek aileye her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Acılı baba Ekber Güloğlu, Nupelda ve Ayaz’ın olay günü yemek yedikten sonra dışarı çıktıklarını belirterek, “İki üç dakika sonra patlama meydana geldi. Gittiğimizde ikisi de yerdeydi. Nereden geldi, neydi bilmiyoruz. O bölgeden sürekli çocuklar, biz geçiyorduk; hayvanlarımız geçiyordu. Benim ciğerlerim yandı başkasının yanmasın artık” dedi.

Acılı anne Cevriye Güloğlu çocukları için Zazaca ağıtlar yakarken Milletvekili Gürsel Erol daha sonra aile ile birlikte köyde mezar ziyaretinde bulundu.

Ziyarette, anne Cevriye, baba Ekber Güloğlu ile yakınları Nupelda ve Ayaz’ın mezarlarına sarılarak gözyaşı döktü.