İlimiz coğrafyasında yaban hayvanlarının avlanmasına dair haberlerin basın ve sosyal medyada dolaştığını hatırlatan Arslan, “Bu haberleri okumak bile bu bölgenin her bir bireyini derin bir şekilde etkiliyor, üzüyor.

Biz, inançlarımız gereği doğamızda hiç bir canlının vurulmasına razı değiliz. Ayrıca doğamızın, içindeki bütün 88228500_10215845688590589_5477066141241180160_n.jpgcanlılarla birlikte korunabilmesi ve gelecek nesillere bırakılabilmesi insanlığın da gereğidir.

Adına avcılık denilen vahşi girişimi kendi coğrafyamızda görmek istemiyoruz. Böyle bir girişim kanuni olsa bile hukuki değildir. Çünkü kültürümüzün, inancımızın reddidir.

Tunceli İl Genel Meclisi Başkanı olarak bölgedeki halkımızın talep ve duygularının sesi olarak ilgili kurumlar nezdinde girişimlerde bulunalım ve açık ya da örtük olarak süren bu vahşiliği kesin olarak coğrafyamızdan çıkaralım diye düşünüyorum.

Bu amaçla ilimizin milletvekillerini, il genel meclis üyesi bütün arkadaşlarımı, ilimizin bütün belediye başkanlarını ve ilgili STK’ları birlikte düşünmeye, ortak adım atmaya davet ediyorum.

Bu hem inançlarımızın gereğidir hem de bulunduğumuz konumdan gelen hak ve ödevimizdir” ifadelerine yer verdi.